Uudised

On alanud mulgikeelne luule- ja jutuvõistlus

02. oktoober 2023 kell 10:57

Mulgi vallavalitsus korraldab ka käesoleval aastal Mulgimaa juurtega keeleteadlase ja polügloti, Mulgi murdeluuletaja Pent Nurmekunna auks võistluse, millele oodatakse seekord luuletuste kõrval ka lühijutte.  Mulgikeelseid kirjutisi võib saata 1. detsembrini 2023. 

Igalt autorilt oodatakse 1-5 märgusõnaga varustatud mulgikeelset luuletust või kuni kaheleheküljelist lühilugu e-posti aadressile mulgi@mulgivald.ee või tavapostiga:  Mulgi Vallavalitsus, Pärnu mnt 30, Abja-Paluoja, 69403, Viljandi maakond. Võistlustöödel peab olema märgusõna, mis tuleb lisada kinnisesse ümbrikusse kirja sisse või eraldi meilimanusesse autori nime, isikukoodi, aadressi ja kontaktandmetega ning kinnitusega, et ta loovutab võistlustöö esitamisega konkursile autoriõiguse Mulgi vallavalitsusele. Õpilasautoritel tuleb tööle juurde märkida lisaks eelnevale oma vanus ja kool.

„Juttude saatmise võimaluse lisasime seepärast, et julgustada rohkem inimesi võistlusest osa võtma. Igaüks võib-olla luuletust kirjutada ei oska, aga väikese
jutukesega saab ehk ikka hakkama. Muidugi ootame eriti koolilaste ja noorte töid,“ rääkis võistluse peakorraldaja Peeter Rahnel.

Auhinnad on rahalised. Noortele eraldi auhinnad. Lisainfo tel 5661 3433, Peeter Rahnel või peeter@mulgivald.ee

Kahel varasemal korral on murdeluulevõistluse võit läinud Tõrva kirjameestele, mullu sai peaauhinna Vello Jaska ja aastal 2021 Enno Kriisa. Võistlus on ellu kutsutud selleks, et mulgi keelt ja selles keeles kirjutamist populariseerida.