Uudised

Instituut ootab Mulgimaa Uhkuse auhinna kandidaate

28. august 2023 kell 15:15

Mulgi Kultuuri Instituut ootab taas ettepanekuid Mulgimaa Uhkuse auhinnale. Kandidaate saab esitada 2. oktoobrini 2023.

Auhinna eesmärk on tunnustada inimesi või organisatsioone, kes oma pikaajalise tegevusega on Mulgimaa pärandihoidjad ja väärtustavad mulgiks olemist ning on andnud oma panuse Mulgimaa heaks. Mulgimaa Uhkusega tunnustatakse pikaaegset tööd mulgi murdekeele ja mulgi meele edasikestmise heaks, uut head algatust oma keele ja pärandi ergutamisel või mõnda muud olulist tegu mulkide toetamisel ja Mulgimaa elu edendamisel.

Auhinna väljaandmisel arvestatakse:

  •  kuidas mulkide identiteeti ja enesest lugupidamist välja näidatakse;
  • kuidas mulgi identiteedi ja enesest lugupidamisega väljaspool kodu silma jäädakse;
  • kuidas mulkide identiteeti ja enesest lugupidamist edasi kantakse ja noortele edasi antakse;
  • kuidas mulgi tegemisi toetatakse ja edendatakse.

Mulgimaa Uhkuse kandidaate võivad esitada ja auhinnale kandideerida nii eraisikud kui ka juriidilised isikud. Ettepanekud palun saata kirjalikult vabas vormis põhjendusega ja kontaktandmetega 2. oktoobriks 2023 Mulgi Kultuuri Instituuti aadressil Valga maakond, Tõrva vald, Ala küla, Sooglemäe, 68507 või e-postiga mki@mulgimaa.ee.

Mulgimaa Uhkus 2023 kuulutatakse välja 14. oktoobril kell 13 Mulgi elamuskeskuses suurimal Mulgimaa sügislaadal.  

Esimese Mulgimaa Uhkuse tiitli pälvis Asta Mäeorg alias Tõrva Tilde 2012. Järgmisel aastal pärjati Mulgimaa Uhkuseks Asta Jaaksoo ja Kaupo Ilmet. 2014 Mulgimaa Uhkuseks nimetati rahvamuusik Ants Taul, 2015 pälvis tiitli tekstiilikunstnik Anu Raud, 2016 sai Mulgimaa Uhkuseks mulgi keele õpetaja, laste folklooripäevade korraldaja  ja mitmete Mulgi pidude lavastaja Alli Laande, 2017 valiti Mulgimaa Uhkuseks kirjamees ja Naval Mulgi kultuuri festivalide korraldaja Jaak Kõdar, 2019. aasta Mulgimaa Uhkus on Tõrva kiriku- kammersaali juhataja Ilmar Kõverik, 2021. aastal pälvis Mulgimaa Uhkuse auhinna Lilli loodusmaja perenaine ja mulgi kultuuri populariseerija Ly Laanemets.

Jääme ootama taas väärikaid kandidaate!