Uudised

Lõuna-Eesti Toidukonverents toimub 11. oktoobril Mulgimaal

26. august 2022 kell 12:48

Juba kuuendat korda toimuv Lõuna-Eesti Toidukonverents toimub tänavu 11. oktoobril Mulgimaal Karksi-Nuias ja kannab pealkirja "Lõune-Eesti mokka müüdä kultuuriperändus" ehk "Lõuna-Eesti maitsev kultuuripärand".

Sündmusele on oodatud kõik piirkonna toidutootjad, toidupakkujad ja muud toiduasjalised.

Juttu tuleb Eesti toidupärandist, selle säilitamisest ja populariseerimisest, arendamisest, kasutamisest ettevõtluses. Avaettekande teeb Eesti tuntumaid kultuuripärandi tundjaid - Anu Raud. Mõistagi tulevad oma kogemustest rääkima ettevõtjad. Kuidas Eesti toidupärandit kasutatakse gurmeetoidu maailmas, räägib Angelica Udeküll – Eesti üks väheseid naistippkokki.

Seekordse konverentsi teeb erakordseks veel see, et päeva ametliku osa lõpetab VI Mulgi Söögi Vestival, kus kõik tootjad saavad oma toodangut näidata ja müüa. Festivalil viiakse läbi võistlus, selgitamaks välja Eestimaa parim Mulgi puder - kõik soovijad on oodatud sel võistlusel  kaasa lööma!

Konverentsi peamiseks eesmärgiks on Lõuna-Eesti toiduasjaliste kokkutoomine, sest jõud peitub koostöös, mitte konkurentsis!

Vaata täpsemat infot konverentsi kohta kodulehelt https://arinouandla.ee/ettevotja/toidukonverents/ või Facebooki-sündmuse alt https://fb.me/e/1N5bX5Rcw. Samas ka link registreerumiseks, mille tähtaeg on 4. oktoober.

Konverentsil osalemise tasu 18 eurot.