Uudised

Lõõrikesed laulavad seekord ka mulgi keeles

17. detsember 2021 kell 13:21

Veebruaris toimub Karksi-Nuia kultuurikeskuses kolmas Mulgi Lõõrikese lauluvõistlus, kus Mulgimaa lauluhuvilised lapsed ja noored saavad oma oskused proovile panna. Eelvoor on juba käimas ja seekord on eriti oodatud mulgikeelsed laulud.

19. veebruaril algusega kell 13.00 toimub Karksi-Nuia Kultuurikeskuses laulukonkurss Mulgi Lõõrike, mis on suunatud Mulgimaa noortele lauljatele. Eesmärgiks on pakkuda noortele esinemiskogemust ning võimalust saada tagasisidet oma ala professionaalidelt.

Kuigi kontsert toimub veebruaris, on eelvoor juba avatud ja žürii ootab laule. "Konkursi eelvoorus osalemiseks tuleb hiljemalt 10. jaanuariks saata telefoniga filmitud demovideo, kus esitatakse üks laul oma saatjaga, fonogrammiga või a cappella. Eelvooru laekunud videod vaatab läbi kolmeliikmeline žürii, kes otsustab 19. veebruaril toimuvasse lõppvooru pääsejad," selgitas lauluvõistluse projektijuht Anni Heinaru.
Lisaks videosalvestise saatmisele tuleb täita ka registreerimisvorm, mille leiab aadressilt https://forms.gle/w2mmYPLUpt9WPqVv8

Lauluvõistlus Mulgi Lõõrike 2022 toimub kolmandat korda. Korraldajate eesmärgiks on muuta konkursi toimumine traditsiooniks, mis ühendaks ja arendaks Mulgimaa noori lauljaid. Konkurss toimub viies vanusegrupis - esimeses vanuserühmas on kõige nooremad lauljad, kes on alla kuueaastased, ning vanimasse vanusegruppi jäävad gümnaasiumiealised. Juba teist korda on lauluvõistlusel kõlamas ka mulgikeelsed laulud. Eesmärgiks on populiseerida mulgi keelt, muutes sellega Mulgimaa noorte kultuuripilt mitmekesisemaks ning suunata noori mulgi keele kui kultuuripärandiga tutvumisele ja selle kasutamisele. 

Laulukonkursi Mulgi Lõõrike 2022 žürii on kolmeliikmeline. Žüriisse kuuluvad vokaalpedagoog ja endine laulja Sirje Medell, kultuurikorralduse õppejõud ja mitmete muusika valdkonna organisatsioonide ja kollektiivide juht Marko Lõhmus ning mulgi ja eesti pärimusmuusik ning pedagoog Anu Taul. 

Lisainfot leiab Mulgi Lõõrike 2022 Facebooki lehelt või kirjutades anniheinaru@gmail.com.