Uudised

Soome-ugri 2021. aasta kultuuripealinn kutsub üles jagama oma rahvuslikke mustreid!

18. märts 2021 kell 11:51

Abja-Paluojal on au kanda sel aastal soome-ugri kultuuripealinna tiitlit. Seepärast Kutsume kõiki hõimlasi üles jagama meiega oma arhailiste mustrite lugusid. Need lood postitame soome-ugri kultuuripealinna Facebooki lehele.

Ootame teilt kuni 2-minutilist lühivideot, kus tutvustate mõnda oma kaunimat tikandit, jutustades seeläbi oma rahva lugu. Videos kasutatav keel on vaba, kuid palume lisada videole subtiitrid inglise või vene keeles. Kui videole subtiitrite lisamine pole võimalik, võib need eraldi edastada ka kirja teel. Video asemel sobivad ka fotod mustritest
koos kirjeldusega. Palume video või fotode saatmisel juurde märkida piirkond (riik, linn/küla), autor ja/või videol esinevad persoonid.


Lisaks kutsume hõimurahvaste lapsi oma rahvusmustreid joonistama ja kujutama neid kohtades, kus nemad oma mustreid kõige parema meelega näeksid. Olgu nendeks riided,
mõni tarbeese (näiteks järjehoidja) või miks mitte kodune maastik. Palume joonistuse saatmisel kirjeldusse märkida autori nimi, vanus, piirkond (riik, linn/küla) ja teose pealkiri.


Videosid, fotosid ja joonistusi ootame märtsi ja aprillikuu jooksul aadressile soomeugri@mulgimaa.ee. Videod jm materjali võib meilile edastada platvormi  WeTransfer  kaudu https://wetransfer.com.