Uudised

Valmis sai lauamäng „Sõõr ümmer Mulgimaa“

03. september 2020 kell 14:41

Lauamäng „Sõõr ümmer Mulgimaa“ kutsub lõbusale reisile ümber Mulgimaa. Mängulauaks on Mulgimaa kaart ja ühe mängu jooksul tuleb läbi käia kõik viis Mulgimaa kihelkonda. Mulgi Kultuuri Instituut kinkis uued lauamängud õppeaasta alguse puhul ka kõigi Mulgimaa koolide esimestele klassidele. 

See on klassikaline eri värvi mängunuppude ja täringuga lauamäng, mis sobib igas eas mängijatele.

Kaardilt leiab iga mulk ja mulkide sõber palju tuttavaid kohti ja ehitisi, näiteks on seal Murri häärber, Kärstna lõvi, Holstre magasiait, Mulgi Majakas, Hummuli mõisamaja, Anu Raud oma lammastega ja palju muud põnevat. Mängulaua alumiselt küljelt saab huviline pisut pikemalt lugeda Mulgimaa paikade ja ehitiste kohta, karbi pealt leiab teavet kogu Mulgimaa ja Mulgi nime kohta.

Mäng on mulgikeelne, aga karpi on lisatud ka eesti-, inglise- ja venekeelne mängujuhend.

Lauamängu „Sõõr ümmer Mulgimaa“ andis välja Mulgi Kultuuri Instituut, pildid joonistas Ülle Rosenberg, teksti kirjutas Kristi Ilves, kujundas Triinu Sarv. Mängu valmimisel oli toeks Eesti Rahvakultuuri Keskus.

Mängu esmaesitlus toimub 5. septembril 2020 Karksi meefestivalil Karksi-Nuias.

Mängu saab osta Loodist Mulgi Savikojast, Tarvastu raamatukogust, Karksi-Nuia lillepoodidest, Abja raamatupoest, Tõrva turismiinfopunktist ja Tõrva raamatupoest, veebipoest mulk.ee ning Mulgi Kultuuri Instituudist (mki@mulgimaa.ee, tel 5885 7355).