Uudised

Mulgimaal toimub laste folklooripäev tänavu juba 22. korda!

16. märts 2018 kell 08:00

Mulgimaa laste folklooripäev toimub 22.03.2018 Karksi-Nuia kultuurikeskuses kokku 200 osalejaga.

22. märtsil 2018 toimub juba 22. korda Mulgimaa laste folklooripäev. Tegemist on kõige järjepidevama Mulgimaa lasteaialastele suunatud ettevõtmisega, millel osaleb sel korral ligi 200 mudilast ja nende juhendajat.

Mulgikeelsete laulude ja laulumängude abil tutvustatakse ja õpetatakse mulgi keelt ja kultuuri ja oma pärimust. 
2018 on Eesti Vabariigil 100. sünnipäev. Ka Mulgimaa laste tänavune folkloorifestival on kantud sellest temaatikast. 22. Mulgimaa laste folklooripäeva laulud ja laulumängud on kodust, lapsepõlvest ja kodumaast.

Samuti esinevad väikese kontserdiga Karksi-Nuia muusikakooli lapsed ja tutvustavad erinevaid rahvapille
Päeva juht ja kogu ürituse mõtte algataja on Alli Laande, kes on juba 22 aastat olnud laste folklooripäeva eestvedaja ja tulihingeline Mulgimaa traditsioonide tutvustaja. Juba teist korda aitab päeva juhtida ka Ade Laande, kes on valmis tulevikus folklooripäeva traditsiooni edasi viima.

Alli Laande: „Kakskümmend kaks aastat üht sündmust on päris palju, see on terve põlvkond. Hea on mõtelda, et laste folklooripäev on järjest kasvanud ja huvi tõusnud. Selle taga on aga professionaalsed ja kultuurilembesed lasteaia töötajad. Nii kasvavad mulgi keelt ja kultuuri austavad ja tundvad lapsed. Hea meel on, et tänavu on kõik Mulgimaa kihelkonnad ja peaaegu kõik Mulgimaa lasteaiad kaasatud folklooripäevale.“.

22.03.2018 folklooripäev toimub Karki-Nuia kultuurikeskuses. Ürituse korraldab Mulgi Kultuuri Instituut, toetab folkloorifestivalide programm.

Lisainfo: Mulgi Kultuuri Instituut mulgi keele õpetaja Alli Laande 5239 232