Uudised

Peaminister avab Mulgi majaka

19. veebruar 2018 kell 09:05

22. veebruaril avatakse Mustlas pidulikult Mulgi majakas.

Viljandi vald tähistab Eesti Vabariigi 100. aastapäeva piduliku, sündmusi täis päevaga 22. veebruaril. Päev algab Mustlas Mulgi Majakale lipu heiskamisega, millest võtab osa ka Vabariigi Valitsus ja lõppeb õhtul Mustla rahvamajas toimuva piduliku aktusega.

Hommikul kella kümnest algaval lipu heiskamise tseremoonial toimub pidulik Mulgi Majaka avamine ja sisseõnnistamine. 

22.02.2018 kell 10 algava lipuheiskamise tseremoonia ajal avatakse ja õnnistatakse sisse Mulgi Majakas. Kavas on kõned, sealhulgas peaminister Jüri Ratase tervitus, ning esinevad lauljad ja rahvatantsijad. Kogukonna koori esituses kõlab laul «Eesti lipp», mille üks autoreid on Tarvastust pärit rahvusliku liikumise tegelane Martin Lipp.

Kunagise Mustla piimatööstuse korstna ehk nüüdse Mulgi Majaka tipus 28 meetri kõrgusele heistakase Eesti lipp, millest saab Pika Hermanni ja Suure Munamäe vaatetorni järel kolmas nii kõrgel lehviv sinimustvalge lipp Eestimaal.

Pärast majaka avamist on kõik osalejad oodatud Tarvastu Muusika- ja Kunstikooli aulasse kringlit sööma ja teed jooma.
Pärastlõunal toimuvad mälestusaktused endiste riigitegelaste sünnikohtades. Mälestatavateks on Jaan Tõnisson, Ado Birk, Jüri Jaakson, Johan Laidoner ja Theodor Käärik. Aktustel võtavad sõna Eesti Vabariigi ministrid, Kaitseväe juhataja, riigisekretär ja Viljandi valla esindajad. Täpsem info toimumisaegade ja asukohtadega on leitav Viljandi valla kodulehelt.

Kell 17:00 algab hommikul avatud Mulgi Majaka juurest rongkäik Mustla Vabadussõja ausamba juurde. Lauldakse hümni, toimuvad sõnavõtud ning küünalde ja lillede asetamine ausambale. Orienteeruvalt kell 18:00 algab Mustla rahvamajas pidulik Eesti Vabariigi 100. aastapäevale pühendatud aktus, mille käigus antakse üle Viljandi valla aastapreemiad. Aktusel astub üles ka kutsutud üllatusesineja, kelleks on sel aastal Koit Toome. Pidupäev lõppeb suupistete ja ühise tordisöömisega.

Lisainfo:
Maive Feldman
Haridus- ja kultuurinõunik
Viljandi Vallavalitsus
Telefon: 435 1817
maive.feldmann@viljandivald.ee