Uudised

Ilmunud on Üitsainus Mulgimaa suvine number

17. juuni 2016 kell 08:30

Ilmunud on suvine mulgikeelne ajaleht Üitsainus Mulgimaa.

Suvine number teeb emotsionaalse tagasivaate IV Mulgi peole nii pildis kui sõnas. Arvamust avaldavad nii esinejad kui peost osasaanud.

Rubriigis Üits mulk tutvustatakse Mulgi peo laulukooride juhti ja Mulgi segakoori dirigenti, Tarvastu kihelkonnast pärit Kristjan Õmblust.Kristjan kaitses sel kevadel mgistrikraadi, on mitme koori dirigent ja kasvatab roose. Tema mõttteid muusikast ja elust vahendab Kristi Ilves.

Pollis tegutseb juba kümmekond aastat Seedri Puukool - millega sel tegeletakse, saab lehest lugeda.

Tõrvas tegutseb juba aastakümneid rahvamuusikat viljelev ansambel Jauram. Viimase aasta jooksul on Jauram läbi teinud uuendusi - lisandunud on uusi liikmeid, mõned vanemad liikmed on igapäevasest tegevusest taandunud. Kuidas Jauramil täna läheb, kõneleb Jaurami eestvedaja ja Tõrva muusikakooli direktor The Leitmaa.

Kummardus tehakse Helle Wuolijokile, Helme kihelkonnast pärit kirjanikule ja ühiskonnategelasele, kelle sünnist möödub tänavu suvel 130 aastat.

Nava lava, meefestival, jaanipeod, kodukandipäevad - antakse väike eelvaade suvesündmustele. 

Head lugemist! Loe värsket lehte siit!

Küsi lehte Mulgimaa omavalitsustest, kultuuriasutustest ja raamatukogudest alates jaanipäevast.

Lehte Üitsainus Mulgimaa annab välja Mulgi Kultuuri Instituut, lehte toimetab Kristi Ilves ja lehe väljaandmist toetab Mulgimaa kultuuriprogramm.