Uudised

Mulgimaa sai kettagolfipargi

06. oktoober 2015 kell 09:15

Karksi ürgoru nõlval avati 10 korviga umbes 1600 meetrit pikk kettagolfi rada. 

Pargi rajamise mõtted said hoogu tänavu kevadel. Toona tulid Mati Ilissoni eestvedamisel kokku valla ettevõtjad, kes otsustasid seljad kokku panna ja valla kaasabil tegutsema hakata.

Iga ettevõte tõi korvi

Nüüd on park mängimiseks avatud kõigile tasuta. Kel endal golfiketast ei ole, saab selle mängukorraks laenata POP! Cafest kaheeurose tagatisraha eest. Kohvikupidaja Marnek Tugevus, kes on üks pargi loomist toetanud ettevõtjatest, on soetanud laenutamiseks 20 ketast.

Karksi vallavanem Taimo Tugi rääkis, et huvilisel, kes sagedamini mängib, on muidugi kasulikum isiklikud kettad hankida, aga alustuseks on laenamise võimalus päris hea. «Siis saab üldse aimu, mis mänguga on tegu ja kas tekib huvi,» lausus Tugi.

Raja valmimisele aitasid kaasa kümme kohalikku ettevõtet ja vald. «Iga väikefirma ostis ühe korvi ja talgute korras panime need üles,» rääkis Marnek Tugevus. Ta märkis, et tema otsustas ettevõtmisele õla alla panna, sest POP! Cafe on varemgi võimaluste piires kohalikku noorsoo- ja spordielu toetanud. «Disc-golfi projektis osalemine on selle kõige loomulikum jätk ja annab meile võimaluse kogukonnale veelgi rohkem tagasi anda,» lausus ta.

Autoriks Euroopa meister

Mati Ilisson meenutas, et kevadel läks vald pargi rajamisega kohe kaasa, sest oli seda mõtet ka ise varem kaalunud. Raja plaan leidis ruttu poolehoidu ka kohalike ettevõtjate seas. Esimesed kaks partnerit olidki Pop! Cafe ja Luuka puhkemaja. «Eks neil ole ka kasulik, kui kliendid saavad vabal ajal minna golfirajale,» märkis Ilisson.

Iga ettevõte on ühe korvi muretsenud omal jõul ja nõnda on igaühel neist omanimeline rada, kuid kokku arvutatuna läks hobipargi rajamine maksma 3000–4000 eurot.

«Me tegime hobi-, mitte profiraja,» rääkis Ilisson ja selgitas, et kunstmurumatte praegu viskealadel pole, ent kui mängijaid on palju ja vajadus tekib, saab need juurde teha.

Õigupoolest tekkis Karksi-Nuias kettagolfi vastu huvi juba 2011. aastal. Toona tutvustas sealtsamast pärit Ardo Sepp seda uut sportmängu kodukandipäevadel. Äsja valmis saanud raja planeerimisel tuli Sepa kaudu appi soomlane Ville Piippo, kes on 2008. aastast kettagolfi Euroopa meister ja 2014. aasta Soome meister.

Allikas: Ajaleht Sakala, Sigrid Koorep