Uudised

Tule Paistu ja Mõisakülla!

29. juuli 2015 kell 15:44

Nädalavahetusel peavad Paistu ja Mõisaküla kodukandipäevi.

Mõisaküla muuseumi juhataja Anu Laarmann ütles, et Mõisaküla suurüritus saab stardi neljapäeva õhtul aukodanike tunnustamisega kirikus. Kohale tuleb Mõisakülast pärit olümpialase Arnold Luhaääre tütar Kersti Linask-Luhaäär, kelle isa tunnustatakse postuumselt. Samuti saavad aukodaniku tiitli legendaarne abielupaar Iivo ja Laila Hakkaja. Hilisõhtul on kirikus kaks kontserti. 

Mõisaküla 28. kodukandipäevad kestavad neli päeva, sest  tähistamist on palju: Arnold Luhaääre sünnist möödub 110 aastat,Mõisaküla rajamisest 120, kohaliku hariduselu algusest 110, raamatukogu asutamisest 105, muuseumi rajamisest 45, luteri kiriku taastamise nurgakivi panekust 20 ja käärkambri valmimisest 15 aastat. 

Reedel kell 18 on päevade ametlik avamine keskväljakul, kell 20 järgneb kultuurimajas kohaliku näiteringi ja kammerkoori Kungla ühisetendus «Vigased pruudid». 

Laupäev algab kell 8 kohaliku puhkpilliorkestri äratuskontserdiga Mõisaküla tänavatel. Avatud on laat, saab sõita minirongiga Läti piirini ja teha dresiinisõitu raudteel, vaadata näitusi ja osaleda oksjonil. Keskväljakul esinevad taidlejad Lätist, saab sportida ja uudistada vanatehnikat, võimalik on sõita mootorratta külgkorvis ja pidada mokalaata raamatukogus. 

Kell 16 algab linnatänavatel murutraktorite kestussõit, mis on ühtlasi Eesti meistrivõistluste viies etapp. 

Pühapäeva mahuvad sõiduautode treeningsõit staadionil ja Abja kultuurimaja lasteetendus «Cipollino» suveaias.  Kõigil päevadel on avatud annetuskarp, millesse kogutav tulu  läheb Mõisaküla keskväljaku projekteerimiseks ja linnasüdame kaunimaks muutmiseks. Ka oksjonil saadav summa kantakse samasse fondi.

Laupäeval on Paistu 781. aastapäeva tähistamine ja Viljandi valla külade päev. Need saavad Paistus alguse kell 11 vabamaadluse absoluutkaalu Eesti lahtiste meistrivõistlustega. Järgnevad jalgratta vigursõit, jooksud ning koerte ja kassidega tsirkuseetendus lastele. 

Kell 16.30 algab telesaate «Suvenaabrid» salvestus. Kohtuvad Viljandi ja Tarvastu valla laulukoorid.