Uudised

Tartumaal avatakse Mulgimaa tekstiilikunstnik Anu Raua näitused

26. juuni 2015 kell 11:29

Eesti Põllumajandusmuuseumis ja Uhti kõrtsis on 30. juunist 10. augustini avatud Mulgimaa tekstiilikunstnik Anu Raua näitus Maaga seotud.

Teisipäeval, 30. juunil kell 14 avatakse Eesti Põllumajandusmuuseumis ja samal päeval kell 15 Uhti kõrtsis näitus Anu Raua uuematest ning vanematest gobelään ja nöörvaipadest ning samuti vaibakavanditest.

“Anu Raud on kujundanud avalikke ruume kaunistavaid teoseid, nende hulgas kaheksast vaibast koosneva seeria Tartu Jaani kirikule aastal 2007. Tal on olnud rohkelt isiknäitusi nii kodu- kui välismaal. Anu Raua „Emapuu“ (1995) on eesti rahva kingitus ÜRO-le ja see asub maailmaorganisatsiooni peakorteris New Yorgis” ütles Eesti Põllumajandusmuuseumi näituste ja muuseumipedagoogika osakonnajuhataja Janne Vaabla.

Loomingulise tegevuse kõrval on Anu Raud olnud sotsiaalselt aktiivne nii Heimtali koduloomuuseumi hoidjana kui ka Heimtali rahvakunstilaada korraldajana. Heimtali muuseumi kogud ja hoone kinkis Anu Raud 2009. aastal suurejoonelise ja väärtusliku annetusena Eesti Rahva Muuseumile. Vabariigi president Lennart Meri hindas Anu Rauda kui rahvuslike kunstitraditsioonide head hoidjat Valgetähe III klassi teenetemärgiga.

Näitus MAAGA SEOTUD jääb Eesti Põllumajandusmuuseumis ja ka Uhti kõrtsis avatuks kuni 10. augustini.