Pidulikul kokkusaamisel sõna võtnud Tõrva linnapea Maido Ruusmann loodab, et nüüd on linna, Helme vallavalitsuse ja Valgamaa arenguagentuuri koostöö viljana sündinud infopunktis sisukas teave kättesaadav kõigile soovijatele. Linnapea avaldas rahulolu ka selle üle, et maist on lõpuks ellu rakendatud maakonnapõhine turismiinfo juhtimine.

Ka Helme vallavanem Tarmo Tamm tundis heameelt, et maakonna turismindus nüüd ühe mütsi all on. «Ei taha kohe meenutadagi, kuidas igal kevadel otsisime turismiinfopunkti inimest, et see siis sügisel jälle töölt minema saata. Alles 2012. aastal saime koostöös Christine gildiga turismiinfopunkti tegevusele jalad alla,» sõnas Tamm.

«Üha rohkem inimesi tahab avastada maailma ja kogeda midagi uut. Julgen loota, et ka meie piirkonda ja seejuures ka Tõrva leiab tee aina rohkem turiste. Seepärast on rõõm, et saime Tõrvas avada kena ja nüüdisaegse turismiinfopunkti,» sõnas Valgamaa arenguagentuuri juht Rein Org.

Edu soovisid veel Otepää valla kultuurijuht Sirje Ginter, Mulgi kultuuri instituudi juhataja Kaja Allilender ning mitme asutuse esindajad, kes sel Tõrva piirkonna turismindusele nii olulisel hetkel kohale olid tulnud.

Koostöös MTÜga Christine Gild on samas avatud ka käsitööpood. Nii saabki nüüd ühest kohast küsida nii turismiinfot kui ka soetada kauneid suveniire ja mulgiteemalisi käsitöötooteid. Avaras ja hubases ruumis on muu hulgas üles riputatud Tõrva fotograafide tööd, mida huvilised samuti osta saavad.

Turismiinfopunkt on suveperioodil avatud iga päev. Kohal on infokonsultant, kes koordineerib piirkonna turismiettevõtete koostööd.

Ruumid on infopunkti käsutusse andnud Tõrva linn, kahasse Helme vallaga kaetakse ülalpidamiskulud. Arenguagentuuri kanda on infopunkti sisuline tegevus.

Allikas: Valgamaalane, reporter Sirje Lemmik