Uudised

Mulgimaa saab suveetenduse Arm

28. mai 2015 kell 10:43

Juunikuus etendub Mulgimaal Halliste vallas Annatares suveetendus Arm.

Üks on maailmarändur, kunstnik, põgenik ja vend. Teine püüab müütilist eestlaslikku talupojatarkust, kuid ka tema on vend. Esimese vend. Kunagi tegid nad kõike koos...

Dramaatiliste sündmuste jada toob vennad lapsepõlvetallu ja sealt enam välja ei lase. Küsimused ja vastuolud hoiavad uksi-aknaid järjest kõvemini kinni. Olukord on talumatult pinev. Kui sügava armi jätab vennaarm? Kas matustel kakelda on suuremeelne? Mida küla arvab? Kas nad jäävad üldse ellu? Ja kuhu, kurat, kadusid lambad ja koer?
Lavastused etenduvad Halliste kiriku kõrval uuele elule ärkavas kirikumõisa aidas, Annatares. Veerand sajandit tagasi kavandati sinna kõrtsi, nüüd plaanitakse sinna teha igaviku muuseum, mis räägiks elust pärast surma.

Vabakutseline lavastaja ja näitleja Siim Maaten, kes kahe viimatise aasta jooksul on teinud poolteist tiiru planeedile Maa, tõdeb: „Kui naasin kodumaale ja uskumatuid tõsiasju maailmas kogetu kohta kodustega jagama hakkasin, siis mind vaadati kui piinlikku võõrast. Võõras, aga ikkagi oma.“ Selline asjade seis ajendas lavastajat kirjutama arutlevat lugu, mida tänapäeval tähendab olla inimene ja vend.

Lavastus „ARM“ on inspireeritud kuuekümnendate sürrealistlikust maailmakinost ning on vormilt kaasaegne klassikaline draama.

autor SIIM MAATEN
dramaturgia konsultant AAPO ILVES
lavastaja SIIM MAATEN
lavastuskunstnik KRISTJAN SUITS (Ugala Teater)
videokunstnik KAISA ROOVER
valguskunstnik VILLU KONRAD
muusikaline kujundus MATIS LEIMA
grimm MERLE LIINSOO

Laval: MADIS MÄEORG, ARTUR LINNUS, KATRIN KALMA, RITA RAAVE ja naiskoor "ROSIN"

Esietendus 10.06.2015

Etendused: 12.06; 13.06; 14.06; 17.06, 18.06, 19.06; 20.06; 26.06, 27.06*;

Etenduste algus 19:00. *27.06 etenduse algus kell 17:00

Suur tänu Kultuurkapital, Halliste vald, Bois MM OÜ, Kaarli Naisselts MTÜ, Embarrassing Alien ja kohvik Fellin

Loe lavastusest Arm

Piletid on müügil Piletilevis