Uudised

Mulgid tutvustavad oma tegemisi pealinnas

05. mai 2015 kell 15:25

6. mail on kõik Mulgimaa omavalitsusjuhid, Viljandimaa ja Valgamaa maavanem ning mitmete teiste organisatsioonide esindajad pealinnas Mulgimaa tegemisi tutvustamas.

Mulgid kohtuvad Tallinnas vastse maaeluministri hr Urmas Kruuse ja kultuuriminister hr Indrek Saarega. Riigikogu juurde on asespiiker hr Helir-Valdor Seederi eestvedamisel loodud väike Mulgimaa toetusrühm. Kuna Mulgimaa toetusrühma kuulub inimesi ka väljaspoolt Mulgimaad, siis kohtutakse toetusrühmaga, et tutvustada Mulgimaa arenguid ja lähiaastate plaane.

Mulgimaa omavalitsused on otsustanud rajada Sooglemäele Mulgi Külastuskeskuse. Mulgi külastuskeskusest peaks kujunema mulgi kultuuri, keele, pärandi ja traditsioonide kandja ja suunaja. Selleks, et selline suurprojekt ellu viia, on seda ideed ja plaani tarvis tuvustada erinevatele osapooltele. Nii ongi üheks eesmärgiks Tallinnas tutvustada Mulgi külastuskeskuse ideed ministritele kui ka riigikogu liikmetele. Kui kõik plaanid teostuvad ja rahastus on positiivne, siis avatakase Mulgi Külastuskeskus aastal 2018 - Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks.

Mulgimaa tutvustamine Tallinnas saab teoks Mulgi Kultuuri Instituudi eestvedamisel.

Info: Kaja Allilender Mulgi Kultuuri Instituudi juhataja 51 85 371 mki@mulgimaa.ee, MKI vanem Enn Mihailov 5031 854.