Uudised

Mustla peatänav sai suure seinamaali

16. aprill 2015 kell 19:22

2014. aasta lõpust Mustla peatänavat ilmestanud suur päkapikkude kodu pilt vahetus maaliga, millel on hulk pudulojuseid, mõni neist ka kolmedimensiooniline. 

Tarvastu vallavanem Alar Karu rääkis, et vanale poeputkale tehtud jõulumaaling oli väga popp ja suveks otsustati midagi uut pakkuda. Kõne all oli olnud ka lobudiku lammutamine, paraku oleks siis avanenud vaade koledale tagahoovile. Värvikirev maaling ilmestab vallavanema hinnangul hästi peatänavat. 

Ettevõtmise algatas kunstikooli õpetaja Kälina Savka. 

«Taluloomad olid minevikus meie suured sõbrad, paraku kohtab neid tänapäeval rohkem loomaaias kui taluõuel,» ütles ta. «Lastel, eriti väikelastel on meie grafitilt võimalik teadmisi kontrollida ja vanematele näidata, kus on mää ja muu ning kuidas teeb koer. Kõige toredam on katsuda lambaid, mis on nii-öelda 3D-stiilis – ulatuvad maalist välja,» kõneles ta. 

Savka kinnitusel lõid maali valmimises kaasa Tarvastu muusika- ja kunstikooli teise ja kolmanda kursuse noored, kes lõputööde kõrvalt aega leidsid. 

«Väga kelmika roosa notsu ja hobuselt hüppava kassi autor on Elisa Kask, maas mõnulevad  kassid on Kelly Jõgi joonistatud ning lambad Stella Seidla tehtud. Koera maalimisel lõi kaasa Laura Trei ning orav sai tegelaskujuks Egle Tuti käe läbi,» loetles õpetaja. «Jäneste, kukkede, kanade ja tibude autorid on eelkooliealised tüdrukud, sest neil on äärmiselt suur tahe ja oskus kõike siiralt ja ehedalt kujutada. Aitäh, Andra, Keirit, Lisandra, Laura ja Kelly!» 

Suuremate loomade ettejoonistamisel lõi õpetaja ise käed külge, sest õpilastel jäi kasvust natukene puudu. Maal valmis kolme nädalaga ja selleks kulus õpetaja hinnangul 18–24 tundi tublit tööd.

Allikas: Ajaleht Sakala