Mulgimaa maitsed olid Tallinnas toimunud festivalist läbi põimunud
Eelmisel nädalavahetusel toimus Tallinnas Kultuurikatlas festival Maitsev Eesti. Kohal oli ka Mulgimaa saatkond, koos oma tootjate, ettevõtjate ja toidupiirkonna maitsetega. Tutvustasime toidupiirkonna tegemisi, pakkusime mulgi putru, mille valmistas Roosirig OÜ ja Ele Roosimaa ja korpe, mille küpsetas meile kaasa Pospi köök. Mulgi toidud olid osade jaoks uued, eriti teadmine, et mulgi korpi ei tehta kohupiimaga vaid hoopiski mannapudruga. Manna kasutamine tekitas paljudes imestust, kuid pärast kiitsid kõik.
Sama festivali raames toimus ka Eesti Peakokkade Ühenduse eestvedamisel erinevad kokkade võistlused, valiti parim noorkokk, parim Tallinnki laevakokk ning parim peakokk. Mulgimaa maitsed oli tervest sündmusest läbi põimitud. Näiteks kasutasid kokad ühe toorainena Mulgimaal asuva Pajumäe Talu tooteid, festivali lõpugalal valmistas kalaroa Timo Siim, kes on Kivilõppe Kalamaja perepoeg ning oma roas kasutas ta Võrtsjärve koha. Galal olid kohal ka Kivilõppe Kalamaja peremees ja perenaine, Timo vanemad, kes suure uhkustundega poja tegemisi vaatasid ja maitsesid.
Eesti Peakokkade Ühenduse palvel panid Mulgimaa tootjad kokku ka tänukorvi kokavõistluse rahvusvahelisele žüriile. Oma panuse andsid tsilli.ee, Morna Õnne Talu, Reti Talu ja kõik meiga kaasas olnud ettevõtjad, Shroomwell, Karu Kombucha, Kalda Mesila, Viru Talu Vahukommid ja Polli Aiandusuuringute instituut. Suur tänu Eesti Peakokkade ühendusele, kes Eesti Toidupiirkond Mulgimaad nii hästi hoiavad ja toetavad.
Lisaks valiti välja parimad joogid, söögid ja palju muud. Karksi-Nuias tegutsev Karu Kombucha mango citra sai parima alkoholivaba joogi kategoorias kaela kuldse auhinna ja nende mündi- sidrunheina jook pronksi, Shroomwelli Lõvilakk FOCUS pärjati hõbedase auhinnaga.
Ega need mulgid pealinna mütsiga lööma lähe, tagasi tuleme ikka rohkemaga kui minnes kaasa võtsime.
Eesti Toidupiirkond 2023- Mulgimaa projekti rahastavad Regionaal- ja Põllumajandusministeerium, Mulgimaa Arenduskoda ja Eesti LEADER meede.
Fotol koos kõik Mulgimaalt festivali Maitsev Eesti osalejad. Puudu on Ele Roosimaa.
Pressiteate koostas
Mae Rae
Toidupiirkond Mulgimaa Müügipäälik