Karask
Taigen
1½ tuupi piimä või lihäliint
25 rammi pärmi
1 tl suhkurt
1 tl suula
3 - 4 laasi kesväjahu ja 3 - 4 laasi püügelt
Kergelt lämmile piimäle pane manu suhkruge õõrut pärm, suul, püügel ja kesväjahu. Segä peris tikke tainas. Panna 30 minutis tõusme. Litsu taigen kütsetuspaprege kaet pannil laiali ja kata lihatükke ja sibulege. Kütsete 25-30 minutit kunni om kergelt ruunis tõmmanu. Süvvä lämmilt üten piimäge.
Kattes.
500 rammi suitsupõske või sinki, (selle puudumisel sobis ka suitsutet vurst)
3 suurt sibult
Suitsetet seapõsk ja sibul lõigate väikses tükkes ja panna panni pääle rullit taignal, vajute tüki taigna sissi.
A. Laaande