Uudised

Eesti järgmine toidupiirkond Mulgimaa alustab aastat suure pargipeoga

16. mai 2023 kell 21:07

Mulgimaa kannab endas palju traditsioonilisi sööke, mis tuntud üle terve Eesti ning siit leiab ka innovatiivseid uusi maitseid ja tooteid. Seetõttu on aasta tunnuslauseks “Mulgi süük- uus ja vana ütenkuun”.

Juba kaheksandat korda valitud toidupiirkonna sümboliks on suur puidust kahvel, mille Maaeluministeerium annab üle avasündmusel Mulgimaa pealinnas Abja-Paluojal 20. mail kell 11.

Esmakordselt toimub toidupiirkonna avasündmus suure peona, kuhu on oodatud kõik huvilised. Kevadine pargipidu koos Mulgimaa ettevõtjate, kodukohvikute ja tootjate minimessiga. Kindlasti saab proovida mulgputru, proovida mahenäkse, süüa kohalikku pitsat ning tutvuda uudsete seenetoodetega. Kõnedega tervitavad Mulgi vanem Kalle Vister, regionaalminister Madis Kallas ja eelmise toiudpiirkonna, Järvamaa, eestvedajad.

Laval Mulgimaa muusikud ja tantsijad. Publiku ette astuvad lõõtsakuningas Rasmus Kadaja, noorte folkbänd Foliksta, rahvatantsijad Karksi-Nuiast, laste tegevusi juhib lõbus mängujuht ning võimlus tutvuta talulindude- ja loomadega.

Külastajad on oodatud oma piknikuseltskonnaga, laotades murumättale teki ning nautides kaunist kevadpäeva. Kes soovib võin oma imelisi koduküpsetisi jagada ka teiste peolistega.

Eesti Toidupiirkond 2023 Mulgimaa korraldusmeeskonda kuuluvad Mulgimaa Arenduskoda ja Mulgi Kultuuri Instituut.

Ootame kõiki peole!