Uudised

Tulemas on V Mulgi pidu!

14. mai 2018 kell 09:41

26. mail toimub Halliste kihelkonnas Abjas juba V Mulgi pidu.

Mulgi pidu on Mulgimaa kultuuripärandit edasi kandev kogu pere pidu. Tegemist on suurima mulke ja Mulgimaad ühendava aasta tippsündmusega. 

Esimene Mulgi pidu toimus 2010 ja nüüd toimub see üle aasta. 2018. aastal tähistame juubelit – tegemist on V Mulgi peoga. Kuna tegemist on Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva-aastaga, siis teeme kummarduse oma repertuaariga meie väikese armsa riigi juubeliks - ühendkoorid esitavad viis isamaalist laulu.

Seekordsel Mulgi  peol astub üles ligi 1300 esinejat – tantsijat, lauljat ja rahvamuusikut mudilastest memmedeni kõikidest Mulgimaa kihelkondadest. Lisaks ühistele etteastatele esitavad kõik viis Mulgimaa kihelkonda ka oma kava. Nii saab aimu meie Mulgimaa kihelkondade ajaloost ja pärandist. Kontsert kestab kogu päeva! 

Peo üllatusesinejaks on Mulgimaalt pärit Karl-Erik Taukar, kes asitab kolm laulu. Peol astuvad üles astuvad meie oma Anu Taul kui ka Triinu Taul, Mulgimaa noorteorkester ja lauljaid-tantsijaid saadab Abja muusikakooli ansambel.

Kogu peo aja on avatud ka kohaliku toodangu ja käsitöö laat, tegutseb eraldi lasteala ja saab osaleda väga erinevates õpitubades ja töökambrites. Pidu saab suure sissejuhatuse ühise suure rongkäiguga ja lõpeb õhise pika laua taga mulgi korbi söömisega.

Mulgi pidu on kõigile tasuta - tulge kogu perega!

Vaata lähemalt Mulgi peo kava Mulgi pidu

Mulgi pidu korraldab Mulgi Kultuuri Instituut koostöös Mulgi vallaga.