Uudised

Mulgimaa ettevõtjad tutvustavad end Maamessil

11. aprill 2018 kell 10:19

19.-21. aprillil 2018 toimuval 26. rahvusvahelisel Maamessil Tartus osalevad ühise stendiga esmakordselt ka seitse Mulgimaa ettevõtet ja organisatsiooni. Mulgimaa stend on talu- ja mahetoodetele pühendatud D-hallis, stendil D-48.

Mulgimaalt osalevad Maamessil Maaülikoolist PlantValor - Teadmistepõhiste tervise- ja loodustoodete kompetentsikeskus, Seedri Puukool, Mulgi Pruulikoda, Mulke Crisps, Aaviku marjatalu, Mulgi savikoda ning Mulgi Kultuuri Instituut.

Seedri puukool tutvustab messil uusi puuviljakultuure ja pakub marjadest tehtud tooteid, mis on valminud koostöös PlantValoriga. Eesti Maaülikooli Teadmistepõhiste tervise- ja loodustoodete kompetentsikeskus Pollis pakub tootjatele ning tootearendushuvilistele järgnevaid tootearendusteenuseid ja neid võimalusi ja loodustooteid tutvustatakse ma messil – positiivseks praktiliseks näiteks on ka mitmed Seedri puukooliga koostöös valminud tooted.

Aaviku marjatalu peamised tooted on astelpaju moos, -mahl ja -mahlajook, astelpaju tee ja marjajahu. Siberi ananassiks nimetatud astelpaju mari on üks täiuslikumaid taimsete vitamiinide allikaid üldse.

Mulgi Pruulikoja eesmärk on õllepruulimise traditsiooni taaselustamine Mulgimaal, nii toodetaksegi selles pruulikojas vanadest mulgi lugudest ja esiisade vaimust kantud õllesid.

Mulke crispsi juurviljakrõpsude pakendi disain on aga üdini traditsiooniliselt mulgipärane, olles oma mustade pakenditega Mulgi kuue nägu ja tegu. Firma toodetud juurviljakrõpsud ei sisalda säilitusaineid.

Mulgi savikojas tehakse palju mulgi-temaatikast kantud keraamikat. Nii on loodud suisa erinevad kollektsioonid, mis on kantud nii arhailisest mulgi mustrist või musta mulgi kuue ja kaaruspaela temaatikast kantud esemed või siis mulgikeelsete tekstide ja sõnumitega tooted.

Mulgimaa osalemist Maamessil korraldab Mulgi Kultuuri Instituut projekti Mulgimaa võrgustikud, toel. 
Mulgi Kultuuri Instituudi huvi on tutvustada Mulgimaa ettevõtjate tooteid ja tegemisi väljaspool oma piirkonda ja ühtlasi kutsuda Mulgimaad külastama. Neljandat aasta on koostatud Mulgimaa sündmuste kalender.

Mulgi Kultuuri Instituut on Mulgimaa stendiga sel aastal väljas kolmel messil: veebruaris toimunud Balttouril ja Tourestil ning nüüd siis Maamessil.

Maamess, mis toimub Tartus 19.-21.04.2018, on Baltimaade tunnustatuim maaelule ning -majandusele pühendatud suursündmus, millesse on koondunud neli alanäitust: põllumajandusnäitus, aiandusnäitus, metsandusnäitus ja toidumess. 2017 oli Maamessil enam kui 43 000 külastajat ja 500 eksponenti.


Kohtumiseni Maamessil stendil D-48!

Info Maamessi kohta vaata Maamess 2018


Lisainfo Mulgimaa osalemise kohta Maamessil Mulgi Kultuuri Instituut Kaja Allilender mki@mulgimaa.ee 5185371