Uudised

Tõrva tule-päevad

03. august 2015 kell 12:00

Tänavused Tõrva Tule-Päevad koos kultuuri- ja loodushariduspäevadega toimuvad 4.-9. augustini.

Mulgimaa suurimas linnas toimub kuuepäevase festivali jooksul rohkem kui 40 üritust ja ettevõtmist, mis pakuvad osalemisrõõmu kogu perele.

Festivali pidulik avamine toimub 4. augusti õhtul kell 21.00 Tõrva purskkaevu platsil koos kohalike kultuuritegijatega. Samal päeval kell 19.00 on muusikasõbrad aga oodatud kirik-kammersaalis toimuvale kontserdile  Operetilummuses, kus esinevad Margit Saulep ja Urmas Põldma.

5. augustil saab muuhulgas osaleda kalapüügivõistlusel  Tõrva Vooker, keskväljakul on avatud kinotelk ning etendub Mart Sanderi monoetendus  Juhuslik nimetaja . Peale monoetendust tutvustab multitalent Sander ka oma uut romaani Litsid. Päeva lõpetab I Tõrva rattaöö, mille käigus tehakse üheskoos ratastel linnale ring peale.

6. augusti tähtsündmuseks võib pidada Veljo Tormise 85. juubelile pühendatud kontserdit  Tormis üle maa , kus esineb kammerkoor Collegium Musicale dirigent Endrik Üksvärava juhtimisel. Sama päeva õhtul saab Veskijärve ääres nautida Jaan Söödi parimaid palasid ning osaleda saab ka autode ööorienteerumisel. Jätkub ka kalapüügivõistlus, kus võisteldakse esimese kala püüdmises.

Reede õhtul 7. augustil astub üle pika aja publiku ette lauljanna Novella Hanson, et koos Andre Maakeriga anda ühiskontsert kodukohvikus Supelung. Samuti saavad reedel alguse Tõrva keskväljakul toimuvad Eesti naiste meistrivõistlused rannavolles,
toimub Tõrva pokkeriturniir ja luuletaja Indrek Hirv esitab kultuuripäevade raames oma armastusluulet. Kultuuri- ja loodushariduspäevade raames toimub matk Tõrva Tantsu- ja Linnamäele, mille käigus saab vaadata teatraliseeritud episoode selle paiga ajaloost.

Laupäeval, 8. augustil on Tõrva kesklinnas avatud lasteala ja toimub jõustruktuuride näitus. Festivali kulminatsiooniks on 8. augusti õhtul Veskijärve  veerel toimuv suurim tule, vee ja muusika vabaõhu vaatemäng  Tõrva Loits , mille selleaastaseks põhiteemaks on kilplased. Kontserdil esinevad värsked superstaarid Jüri Pootsmann ja Gertu Pabbo, ansamblid Kosmikud ja HU?, räppar Genka ning
Karl-Erik Taukar ja Lenna.  Etenduse lavastajaks on Mart Koldits.

Reedel ja laupäeval on avatud Tõrva laat ning esmakordselt ka toidumaja Veski tänaval.

Festival lõpeb pühapäeval 9. augustil toimuvate Valgamaa meistrivõistlustega rannavõrkpallis ning Tõrva kapitühjenduspäevaga Nooruse pargis, mille raames valitakse väljaselleaastane parim Tõrva moos.

Kuni 09. augustini saab Tõrvas ja lähiümbruses kuulata sagedusel 90,0 MHz Tõrva raadiot, mille eestvedajateks on Tõrva Noortevolikogu.

Täpsemat infot Tõrva Tule-Päevade kohta leiab Tõrva linna koduleheküljelt https://torva.kovtp.ee/tule-paevad.

Lisainfo:
Maido Ruusmann
Tõrva linnapea
529 7969
maido@torva.ee