Uudised

Tõrvas on 13. juunil I kodukohvikute päev

11. juuni 2015 kell 21:53

Kohvikutepäev algab laupäeval, 13. juunil kell 10.00 piduliku avamisega Tõrva Keskväljakul.Kõik 20 kodukohvikut on 13. juunil avatud 11-18.

Aga et kohvikutes poleks pelgalt kulinaarsed elamused, on igal kohvikul valmis pandud ka meelelahutuslik pool. “Kui me esimest korda saime kokku nende inimestega, kes tulid kaasa ideega ja tahtsid teha enda kodukohvikut, siis kohe ka selgitasime, et iga kohvik peab pakkuma mingit lisategevust. Sellega tulid kõik kaasa ning igas kohvikus toimub midagi – kas elav muusika, jooga, kantritants, fotograafi teenus jne,” loetleb Napast võimalusi pühapäeval nautida nii suupärast kui meelelahutust. Kui huvilised ei kannata oodata, milline kohvik mida pakub, siis kõik see info on kodukohvikute Facebooki lehel olemas. Kui aga on huvi üllatuste vastu, siis tasub ise kõik kohvikud läbi jalutada ning leida endale sobivad, sest korraldatakse nii spektaakleid kui ka rahulikku äraolemist.

Kuigi kodukohvikute päev ei ole midagi harukordset ja nii mõnes teiseski Eesti linnas või väikeasulas on seda juba edukalt proovitud, ei saa kusagil teha häid asju ilma tublide eestvedajateta. Tõrvas on ürituse üks korraldajatest Kristi Napast, kes on paljudele kohalikele tuntud ka Riiska järve ääres asuva rannabaari Supelung perenaisena. Et ka teistele isetegemise naudingut kasvõi korraks pakkuda, tuligi idee kohvikutepäev korraldada.

“Üritus on nii kohalikele kui ka neile, kes kas pole ammu Tõrvas sugulastel-sõpradel külas käinud või siis alles avastavad enda jaoks väikelinna suve alguse ilu. Muidugi aitaks ilus ilm ürituseõnnestumisele suuresti kaasa,” hoiab Napast pöidlaid, et ka suvesoe oleks selleks ajaks kohale jõudnud.

Sisukas nädalavahetus Kultuurilise poole pealt pakutakse samuti rikkalikku menüüd. Tõrva Kultuurimaja juhataja Pille Ilissoni sõnul on eesmärk sisustada nädalavahetuseks Tõrva tulijate aeg kvaliteetselt. “Algselt plaanisime ainult 13. juuni teha kodukohvikute päeva,  aga siis hakkasid mõtted suuremalt keerlema,” tõdeb Ilisson, et aktiivne suhtlus korraldajate vahel sünnitas uusi ideid.

Laupäeval on inimestel päev sisustatud kohvikutes nautlemisega, Kohvikuteküllase laupäeva lõpetab lõbus pidu Veskijärve veerel, kus meeleolu loob ansambel Kihnu Poisid, mis samuti teadupärast tugevalt Tõrva juurtega. Kõigile kohvikupidajatele on pääs üritusele tasuta. Soodushind 3 eurot on kohvikukülastajatele, kes on päeva jooksul külastanud vähemalt viit kodukohvikut. Kõigile teistele huvilistele sissepääs 7 eurot.

Pühapäeval on nädalavahetuse toredaks lõppakordiks Curly Stringsi kontsert Veskijärve kaldal.

Vaata Tõrva kohvikutepäeva infot siit