Uudised

Sooglemäe külastuskeskuse projekteeerimistööde hange on avatud

04. märts 2015 kell 18:00
Autor: Kaja Allilender

Seoses Sooglemäele rajatava Mulgi Külastuskeskusega on avatud Riigihangete registris hange Mulgimaa külastuskeskusee hoonete ja ekspositsioonide projekteerimistööde kohta. 

Riigihanke viitenumber on 160804, hanke pealkiri  "Mulgi külastuskeskuse projekteerimistööd". Hange on avatud kuni 12.03.2015.

Projekteerimistööd peaksid valmis saama suvel..

Sellele järgnevalt esitatakse ehitus- ja sisustusprojekt rahastamiseks piirkondade konkurentsivõime tugevdamise programmi. Eelnevalt on Mulgi Külastuskeskus valitud maakondlike prioriteetsete projektide hulka.

Kui kõik planeeritud tegevused lähevad plaanipäraselt, siis võib loota, et Sooglemäe külastuskeskuse ehitustööd algavad 2016 kevadel.

Mulgi Külastuskeskus rajatakse Sooglemäele, Ala külla Helme valda Valgamaal. Kompleksi kinnistu suurus on 6,8 ha, mis kuulub Mulgi Kultuuri Instituudile. 

Mulgi multifunktsionaalse Külastuskeskus oleks esimene ja ainus kogu Mulgimaad ühendav sellelaadne kompleks, kus kõige erinevamal moel – aktiivselt osaledes, maitstes, kuulates, vaadates vm sarnasel moel saab osa mulgi kultuurist, pärandist ja traditsioonidest. Olles seeläbi ka mulgi kultuuripärandi kandja ja säilitades mulgi kultuuri, pärandit ja traditsioone. Võib julgelt väita, et Külastuskeskus oleks oluline kogu Lõuna-Eesti jaoks, olles oluline külastusmotivaator Eestimaa lõunapiirile.

Info: Kaja Allilender 5185 371 Mulgi Kultuuri Instituut