Sündmused

24
november

Kooljakuu kalmisturetked Mulgimaal - Tarvastu

kell 19:00
Tarvastu kalmistu, Viljandimaa, Viljandi vald, Mustla

Kohe-kohe on algamas hingedeaeg, mis muiste kestis suisa talvise pööripäevani välja. Kutsun sind õhtul pimedas surnuaeda, et teha seal koos sõltuvalt ilmaoludest

tunni-pooleteisene jalutuskäik. Räägin tõestisündinud müstilisi lugusid, mis on aset leidnud 30 aasta jooksul, mil olen matnud ligi pool tuhat inimest.

Kas lahkunu hing viibib iseenda matustel? Kas surnuid on põhjust karta, kas nad „elavad” surnuaias? Mis tegelikult on kummitus ja kummitamine? Miks värsked hauad helendavad pimedas? Miks surnu mõnikord „siseneb” elavasse ja mis kaitseb selle eest? Need on vaid mõned küsimused, millele püüame vastuseid leida.

Oled oodatud rännakule kui sind huvitab müstika ja teispoolsus. Tule kampa kui kardad üksinda surnuaias viibida või sul on vahel hirm surma ees. Uurime koos oma ebakindlust ja kõhedust kehast lahkumise ees. Püüame leida helendavaid haudu ja teeme mõned hingepalved lahkunuile.

Millal ja kus?

Kalmisturännak toimub novembris neil õhtuil, mil seal on palju küünlaid süüdatud,

mardiõhtul 9. novembril Halliste kalmistul, isadepäeval 12. novembril Karksi Papi kalmistul ja kadriõhtul24. novembril Tarvastu kalmistul. Kõigis paigus retke algus 19.00 (kogunemine soovitavalt 10 minutit enne algust kalmistu peavärava juures).

Kuidas osaleda?

Grupi minimaalne suurus on 5 ja maksimaalne suurus on 15 inimest. Koha retkeliste nimekirjas tagab 10-eurone ülekanne Elusa Elu Koda MTÜ arveldusarvele EE334204278623061306. Makse selgitusse palun märkida kalmistu nimi, mida soovitakse külastada, nt „Halliste”, „Papi”, „Tarvastu” ja kindlasti oma kontakt- telefoni nr või meiliaadress, et korraldaja saaks jagada operatiivset infot kohtade täituvuse või mittetäituvuse osas.

Grupi mittetäituvuse või ületäituvuse korral kantakse tasutud summa tema kontole tagasi hiljemalt 10 päeva pärast ürituse toimumisaega.

Ps! Palun võta igaks juhuks kaasa tasku- või pealamp ja kindlasti tass ökokakao jaoks, mida pakume võimaliku külma peletamiseks.

Kohtumiseni kooljakuu kalmistul!

Retke giid on Kalle Gaston, teoloog, teispoolsuse uurija, matja ja vaimulik.