Uudised

Malmizza kombineerib Eesti ja Itaalia maitsed

13. november 2023 kell 11:23

3. novembril algas kuues Lõuna-Eesti maakonnas toimuv toiduüritus Lõuna-Eesti maitsed: "Metsast taldrikule" 2023 , mis toob lauale sügisandidest inspireeritud erimenüüd.
Täna uurisime Malmizzalt, miks, miks ja kaua on nad "Metsast Taldrikule" osa võtnud. 

Veel kuni 19.novembrini ootavad Lõuna-Eesti restoranid enda juurde "Metsast taldrikule" erimenüüd nautima. Mulgimaal osaleb neli restorani, kes kõik pakuvad põnevaid roogasid, mis on inspireeritud Eesti metsa ja looduse maitsetest. 

 

Mitmendat korda võtate “Metsast taldrikule” osa?

Malmizzaga võtan osa esimest korda. Kuna varasemalt tegutsesin Tartus siis olen sealkandis ka varasemalt osalenud. 

 

Miks otsustasite osa võtta?

Tahtsime pakkuda ka väiksemas piirkonnas põnevaid maitseid. Samuti mulle meeldib ennast proovile panna, näiteks mida suudan sel aastal teistsugusest toorainest teha. 

 

Kas erimenüü väljamõtlemine on keeruline protsess või on lihtne leida Eesti metsast  toormaterjali, mida taldrikule panna?

Pigem mul endal (peakokk Randel Malm) läheb see lihtsalt. Tavaliselt proovin leida vähemalt kaks varianti igale käigule. Sealt aga nopin parima idee välja. Eesti metsades on palju erinevat toorainet millest valmistada erinevaid roogasid. Meeldib ka kasutada palju teiste riikide omapäraseid tehnikaid toitude valmistamisel.

 

Mis sõnadega iseloomustaksite oma erimenüüd?

Kuna me suuremas osas oleme ikkagi pitsarestoran siis tahtsime, et  pitsaa temaatika oleks ka rohkem sees meie erimenüüs. Tervitusampsu ning desserdi puhul võite leida pitsasid mis pole väga tavalised. Üks nendest on tehtud krõbedale, kuid pehmele foccacia saiale. Teine aga on hoopis krõbedaks ning õhuliseks frititud ,,pizza fritta´´. Maitsetest ongi kombineeritud Eesti-Itaalia maitsed. Pearoog on rohkem omanäoline ning tehnilisem. Meie enda tehtud puravikuravioolid ning suitsutatud metssealiha.

 

Keda ootate enda juurde maitseid nautima?

Ootame enda juurde kõiki. Samuti ootame tagasi neid kellele maitsevad meie pitsad ning nad ongi varasemalt neid söömas käinud.  Nüüd aga võiksite proovida meie erimenüüd ning samuti ka alacarte menüüd. Ma usun, et oleme erimenüüle lähenenud  põnevalt ja see peaks sobima peaaegu kõigile. 

 

Kas erimenüüst võib leida ka midagi Mulgimaalt?

Erimenüüst võib leida Mulgimaalt korjatud seeni. Mulgimaa piimast tehtud meie enda käsitöö ricottat.

 

Malmizza erimenüü: 

  • Peakoka tervitus
  • Pearoog:
    Metssiga ja puravikuravioolid: tomatikaste/madalküpsetatud seakael/maapirn/seened
  • Magusroog:
    Pizza fritta: õun/ricotta/puraviku karamell/kukerpuu

Menüü on kohandatav taimetoitlastele. 

 

Erimenüü hind 29 €

Malmizza on avatud

T-N 12-19
R-L 12-23
P 12-19

Rohkem infot leiad visitsouthestonia.com lehelt või resto kodulehelt.