Uudised

Oma Maitse novembri ajakirjas jagatakse mulgi korbi tarkust

06. november 2023 kell 13:53

Sügise alguses võttis meiega ühendust Mari Skuin Oma Maitsest sooviga kirjutada lugu mulgi korbist. Ta küsis kas meil oleks kedagi soovitada, kes jagaks oma retsepti. Meie pakkusime omalt poolt mitu nime ja nende hulgas ka Maimu Elmingu ning Karksi kandi pärismusklubi Mokalaada prouad.

Mokalaada prouad olid kohe nõus, leppisid Mariga sobiva aja kokku ning kohtumispaigaks Maimu kodutalu. Seal mahub kööki korraga palju inimesi toimetama ning korpe saab küpsetada puiduküttega ahjus, nii nagu vanasti.

Vot seda me ei teagi kas Mari Skuin sellist vastuvõttu ootas, mulgikeelne jutuvadin, retropõlled ja mulgi pearätid, mõnusalt soe köök, muhe huumor ja palju korbitarkust. Ja kõige selle käigus valmis lausa kolm erinevat korpi. Mari Skuin kirjutas Oma Maitsesse ühe hea artikli ning sealt leiate ka erinevate korpide retseptid.

Suur, suur tänu külastamast ja mulgi toidulugu jagamast ning suur tänu pärimusklubi Mokalaada prouadele, kes iga väljakutse vastu võtavad ning alati oma teadmisi jagavad!

Mulgi süük- uus ja vana ütenkuun.

Eesti Toidupiirkond 2023- Mulgimaa projekti rahastavad Regionaal- ja Põllumajandusministeerium, Mulgimaa Arenduskoda ja Eesti LEADER meede.