Viru Talu kodresto peakokk Monika Peebo: "Metsast taldrikule menüü koostamine algab tegelikult juba augustis."
3. novembril algab kuues Lõuna-Eesti maakonnas toimuv toiduüritus Lõuna-Eesti maitsed: "Metsast taldrikule" 2023 , mis toob lauale sügisandidest inspireeritud erimenüüd.
Täna uurisime Viru Talu Kodurestolt, miks, miks ja kaua on nad "Metsast Taldrikule" osa võtnud.
Viljandimaa metsade ja põldude vahel, Pahuvere külas asub Viru Talu talu häärber, kus toimetab pisike, hubane ja õdus Viru Talu Koduresto.
Mitmendat korda võtate “Metsast taldrikule” osa?
Metsast taldrikule osalen teist aastat.
Miks otsustasite osa võtta?
Metsast taldrikule on alati põnev kuna siis saab koostada menüüd ümbruskonna toorainest ja hea on oma fantaasia proovile panna.
Kas erimenüü väljamõtlemine on keeruline protsess või on lihtne leida Eesti metsast toormaterjali, mida taldrikule panna?
Metsast taldrikule menüü koostamine hakkab tegelikult juba augustis kui mitte varem. Novembris pole peale ulukite ja osade maitsetaimede suurt midagi leida. Seega menüüle tuleb mõelda juba varem. Mis põnevat mets pakub ja mida sellest teha saab ning palju mida korjata. Või millise korilase käest kaupa tellida.
Mis sõnadega iseloomustaksite oma erimenüüd?
Lihtsad ja puhtad maitsed.
Keda ootate enda juurde maitseid nautima?
Oodatud on kõik kellel kõht tühi.
Kas menüüdest võib leida ka midagi Mulgimaast?
Menüüs on paljugi mulgimaist.Suuremosa tooraine on ikka siitkandist minu maja ümbert.Väljaarvatud šokolaad.
Viru talu Koduresto erimenüü.
- Pearoog:
Metsseapada juursellerikreemi, porgandi ja kukeseentega - Magusroog:
Sarapuupähkli jäätis, šokolaadi puru, kodune nutella ja murakas
Erimenüü hind 30 €
Restoran pakub erimenüüd kindlatel päevadel ning soovitatav on laud ette broneerida.
3.-4. novembril kell 17-23
10.- 11. novembril kell 16-22
17. novembril kell 17-23
Rohkem infot leiad visitsouthestonia.com lehelt või resto kodulehelt.
Foto: Kristjan Kivistik