Uudised

Väärtuslik taimne tooraine kui kohalik kuld

30. oktoober 2023 kell 12:00

EMÜ Polli aiandusuuringute keskus korraldab kompetentsikeskuse PlantValor projektide tulemusi tutvustava seminari, kus räägime taimse tooraine väärindamise võimalustest.

Seminaril tehakse kokkuvõtteid ja räägitakse kompetentsikeskuses PlantValor viimastel aastatel tehtud projektidest: õuna, astelpaju ja pihlaka väärindamise võimalustest, musta sõstra mahlade valmistamise tehnoloogiatest, taimse tooraine kasutamisest liha- ja kalatoodetes ja paljust muust.

Teretulnud on kõik põllumajanduse, aianduse, toidu tootmise/ töötlemise või nendega seotud valdkondade huvilised.

15. novembril 2023, kell 10:00 – 16:30.
PlantValor kompetentsikeskus. Uus tn 2, Polli küla, Mulgi vald, Viljandimaa

Registreerimine on juba avatud ja kestab kuni 10. novembrini 2023 või kuni osavõtjate piirarvu täitumiseni. Saad ennast kirja panna siin:
https://forms.microsoft.com/e/hc1uNsFqKS?origin=lprLink
Üritus on tasuta.

 

PÄEVAKAVA
10.00 - Registreerimine ja tervituskohv
10.30 - PlantValor üheksa aastat kompetentsikeskust - Piia Pääso
10.50 – Plantvalor tervikahelas sünergia tekitajana – Hedi Kaldmäe
Õunamahla pressimisjäägi kasutamise võimalused - Uko Bleive
Väärtuslik astelpaju – viljadest kuni oksteni - Reelika Rätsep
Pihlaka pressjäägi väärindamine - Viive Sarv
12.00 - Musta sõstra kontsentraadi tootmise tehnoloogilised võimalused - Uko Bleive
12.30 - LÕUNA
13.30 - Väärtuslikud vähelevinud kultuuride sordid - Liina Arus
13.45 - Mida teha ebaküdoonia ja aroonia veini valmistamise jääkidega?- Toonika Rinken
14.00 - Pressjääkide kasutamine liha- ja kalatoodetes - Reelika Rätsep
14.15 - Vaarika väärindamine - Peeter Laurson
14.30 - Pigmendi eraldamine punavetikast ja töötlemisjäägi kasutamine taimekasvatuses - Uko Bleive
14.45 - Kohvipaus
15.15 - Plantvalor ja aiandusklaster: marjaaiast külmkuivatatud toodeteni – Hedi Kaldmäe
15.35 - Taimse valgu eraldamine põllukultuuridest - Peeter Laurson
15.55 - Kuidas koos edasi? Seminari kokkuvõte- Piia Pääso