Uudised

Pärimusklubi Mokalaat õpetas "Oma Maitse" ajakirjale mulgi korpide valmistamist

30. september 2023 kell 14:02

Augustis võttis toidupiirkond Mulgimaaga ühendust Mari Skuin ajakirjas Oma Maitse. Ta kirjutas, et paljud teavad mulgi putru ja kapsaid, kuid see, et on olemas ka mulgi korp, seda paljud ei tea. Mulgi korp on muidugi ka teistsugune kui tavaline kohupiimakorp. 

Mari küsis meilt infot, kas keegi oskaks jagada oma retsepti ja oleks nõus ka pildile jääma. Meie saatsime omalt poolt mitme inimese info ja kontakti ning üheks neist oli pärismusklubi Mokalaat prouad. Just nende prouadega võttiski ajakirjanik ühendust, sest kuulda lugusid kuidas tehti vanasti, tundus põnev. 
Mokalaada prouad võtsid ülesande  hea meelega vastu ning kutsusid ajakirjaniku Mulgimaal asuvasse tallu, kus puuküttega ahjus valmistati häid korpe. 

Mokalaada prouad olid ette valmistanud tarbed kolme korbi jaoks. Valmis sai mulgi korp, mulgi korp kartulipudruga ning plaadikorp kohupiimaga (pidupäevakorp). Küpetamise juurd käis mulgikeelne jutuvadin ning põnevad lood Mulgimaa toidupärandist. 

Muidugi üks probleem oli Mokalaadalt saadud retseptiga, nagu tihti vanaemadel ikka, oli ka nende retseptis kasutatud palju kogust "maitse järgi". Ajakirjas kahjuks sellist retsepti ei saa avaldada ning appi tuli Evelyn Tamm Mulgimaa Kogukonnaköögist, kes saatis ajakirja toimetusele enda retsepti. 

Oma Maitse kirjutatud lugu Mulgi korbist saate lugeda novembris.  Suur tänu pärimusklubi Mokalaada prouadele, kes korbitegu tutvustasid.