Uudised

Eesti Peakokkade Ühenduse maitserännak Eesti Toidupiirkond 2023 Mulgimaal 

25. august 2023 kell 18:05

Pühapäeval, 27. augustil, algab Eesti Peakokkade Ühenduse kahepäevane maitserännak toidupiirkond Mulgimaal. Maitseterohke reis viib peakokad Mulgimaa erinevate väiketootjate ja toitlustajate juurde.  Alates esimese toidupiirkonna väljakuulutamisest on saanud traditsiooniks, et peakokad just seda piirkonda külastavad. 

Eesti Peakokkade Ühenduse külastuse üheks peaeesmärgiks on leida kohalikke väiketootjaid, kes pakuvad kvaliteetseid tooraineid või valmis tooteid.

Toidupiirkonna projektijuht Leana Liivson ja Mulgimaa Arenduskojast Raili Uibopuu panid kokku kahepäevase külastusgraafiku, mis viib ühest Mulgimaa otsast teise ning pakub tutvumisvõimalust väga erinevate maitsetega. 

Ringreis algab 27. augustil Pajumäe talu külastusega, kus kokad saavad tutvuda ja maitsta Pajumäe mahetooteid, seejärel Karu Kombucha ning lõuna legendaarses retrohõngulises Nuia Restoranis. Lõunaks pakutakse Mulgimaal ikka UNESCO maailmapärandi nimistusse pürgivat mulgiputru. Seejärel viib tee Morna ja Morna Õnne talusse ning Hea Mari OÜsse.

Nii suurt seltskond kokkasid mahub ööbima Kopra tallu, kus neid ootavad ettekanded ja degusteerimised väiketootjatelt- SüüÄä Mahenäksivabrik, Kalda Mesila, Karutsi Talu, Allikukivi veinimõis ning Taagepera jahiselts.

Ringreisi teine päev algab Metsakuru aiandist. Seejärel külastatakse Suislepa tuulikut, imelise lõuna pakub Marja Talu. Pärast lõunat ootab osalisi külla värskelt uue tootmishoone avanud Shroomwell. Päeva ja ringreisi lõpetavad Vilsi OÜ, burgervanger, Säga-Aaviku talu ning  Kivilõpe Kalamaja.

Loodame, et Eesti Peakokkade Ühendus leiab Mulgimaa toidupiirkonnast palju uusi ja põnevaid maitseid ning need jõuavad restoranidesse üle Eesti. Suur tänu Mulgimaa ettevõtjatele, kes Eesti Peakokkade Ühenduse liikmeid hea meelega vastu võtavad ja võõrustavad. 

Eesti Toidupiirkond 2023- Mulgimaa projekti rahastavad Regionaal-ja põllumajandusministeerium, Mulgimaa Arenduskoda, Eesti LEADER meede.

 

FOTOL Mulgimaa peakokk Monika Peebo, kes on ka Peakokkade Ühenduse Liige, osaleb samuti ringreisil.