2016

Mulgimaa toiduvõrgustikku ettevalmistav tegevus

Kaugem eesmärk on Mulgimaa toiduvõrgustiku loomine, selle ühine turundmine ja oluliste väljundite leidmine esindusüritustel.

Rahastus: PRIA teadmussiire ja nõustamise meede

Projekti elluviimine: 24.10.16, 09.11.16 ja 30.11.16

Taotleja ja ellu viimine: Mulgi Kultuuri Instituut

Kontakt: Kaja Allilender 5185371, kaja.allilender@mulgimaa.ee

Eesmärk: Projekti eesmärk on kahe infopäeva korraldamine Mulgimaa toitlustusasutuste töötajatele, koduköökidele, kes kasutavad kohalikku toorainet ja soovivad eripäraseid tooteid pakkuda ka müügiks.

Kaugem eesmärk on Mulgimaa toiduvõrgustiku loomine, selle ühine turundmine ja oluliste väljundite leidmine esindusüritustel.

Eesmärk on Mulgimaa toidukultuuri väärtustamine, tutvustamine ning kohalikku tooraine suurem kasutamine kohapealsetes toitlsutusasutustes kohvikud, pubid, restoranid jt)  Mulgimaa toidukultuuripärandi väärtustamine ja selleks infopäevade korraldamine ja ühine Mulgimaa toitude valmistamine pealksid looma hea eelduse huviliste baasil ühtse Mulgimaa toiduvõrgustiku loomiseks.

Kaugem eesmärk on Mulgimaa toiduvõrgustiku looomine, selle ühine turundmine. Eesmärk on Mulgimaa toidukultuuri väärtustamine, tutvustamine ning kohalikku tooraine suurem kasutamine kohapealsetes toitlsutusasutustes(kohvikud, pubid, restoranid jt)  Mulgimaa toidud on kujunenud paljuski rahvustoitudeks.

Selleks, et põlistada Mulgimaa toitusid ja väärtustada kohalikke retsepte, sooviksime välja anda esimese kaasaegse Mulgi retseptiraamatu, mis aitaks orienteeruda kohalikus pärandis ja omapärast kultuuriloolist piirkonda ka seeläbi tutvustada.

Eesmärk on Mulgimaa toitude tutvustamine nii lõpptarbijale kui ka professioonalidele, et kohalikud toitlustajad (kohvikud, pubid, restoranid jt) kasutaksid oma igapäevases menüüs ka kohalikud ettevõtjad Mulgimaal.