Sündmused

15
august

Kontsert-etendus „Nukitsamees 40“

kell 17:00
Urissaare Rantšo, Univere küla, Mulgi vald, Viljandimaa

Kontsert-etendus NUKITSAMEES 40
Just sellel suvel möödub 40 aastat suvest Nukitsamehe kinolinadele jõudmisest. Väärikas tähtpäev nõuab väärikat tähistamist. Nukitsamehe film filmiti mulgimaal, tõenäliselt seetõttu, et siinsed talud on olnud ajalooliselt suured, ilusal maastikul ja heal järjel. Kodutaluks oli Killaste talu ning nõiamaja ehitati Rutu mäe lähedale metsa. Nõiamaja on ajahambale täielikult alla vandunud, aga Killaste talus on veel tuvastatavad, kuigi kokkuvajunud: peamaja, ait ning loomulikult vaated loodusele.

Kontsert-Etendus Nukitsamees 40 saab toimuma pühapäeval 15.august. Urissaare Rantšo välilaval.
Kontsert etendus on kahe osaline. Esimeses osas kõlavad Olav Ehala laulud ning teises osas Nukitsamehe kontsert etendus koos koori ja tantsukavadega.
Kontserdi muusikaline juht on muusika autor Olav Ehala. Laval musitseerivad Olav Ehala kvartett, solistid Nele-Liis Vaiksoo ja Lauri Liiv. Kontserdi kooriks on Kammerkoor Kolm Lindu. Liikumisjuht on Vaike Rajaste ning tantse ja tralle laval ja lava ees saadavad korda tantsurühm Vabajalg tantsijad.

Kohalikus kogukonnas on 1981 aasta suvest hulgaliselt rahvapärimust. Millist pingil tukkuvat päevavarast ehmatas MÕhk ja millist Tölpa. Kuidas Ita Ever nõiana Karksi sööklas piimasuppi süüa sai jne. Nende lugude kogumiseks korraldame jutukorje ning kasutame neid lugusid, etenduse sees.
Koostöös Eesti Filmi Instituudiga avame jalutuskäigulise fotonäituse Nukitsamehe radadel. Ehk viime fotod looduses sinna, kus nad 40 aastat tagasi on tehtud.

Nukitsamees 40 on mõnus muusikalis tantsuline rännak Nukitsamehe radadel. Kes meist ei mäletaks Päikeseratast või Kodulaulu, Vitsalaulu või Rahalaulu. Just Olav Ehala Nukitsamehe muusika on see, mida siiani väga aktiivselt kasutatakse. Seega see on 40 aastat vana, aga väga elus muusika. Ning põlispuude ääristatud Mulgi talu on kõige õigem koht selle muusika esitamiseks.
Piletid Ticketeris. Kohtade arv piiratud.

Sinu kõige mõnusam suvekontsert toimub Mulgimaal.