Sündmused

01
august

Mulgi peo järgne Rattamatk Mulgimaal

Mulgimaa, Viljandimaa

Laupäeval, 31. juulil peame Mulgimaal Mulgi Pidu ja ega siis kohe tagasi saa minna, sest peab ju Mulgimaad ise nägema ja kogema. Sellepärast kutsumegi Sind imeilusale Mulgimaale matkama - võrratud vaated, talud, inimesed, maitsed.
Rattamatk on mõeldud kõigile, kes tahavad nautida sõitu ehk meie eesmärk on märgata, tajuda, olla kohal ja nautida Mulgimaad. Muidugi ka omavahel suhelda.

 

1. päev - 1. august, pühapäev ( ca 50 km)                                                                         

Alustame matka Abjast Päigiste suunas ja jõuame Uue-Karistesse, kus on Mulgi Muuseum.  
Seal saame teha erinevaid talutöid - kahemehesaega saagida, vesikäiaga nuga teritada, söetriikrauaga triikida. Ootab ka väike suupiste.

Lõunaks jõuame Rimmu külamajja, kus ootab üks vahva pesupäev – ikka kaelkookudega vesi jõest ja pesupalis pesu pesemine. Siis lõunasöök.

Jätkame matka Õisu suunas, kus vaatame üle Õisu mõisa ja matkaraja. Õhtuks jõuame Kopra tallu, kus meie käsutuses on Jäälinna maja (kahekohalised toad).

Teeme sauna, meie hea sõber Kati Koppel mängib karmoškat, saame laulda ja räägime Mulgimaa jutte.


2. päev - 2. august esmaspäev (ca 35 km)                                                                                    

Maitsev hommikusöök. Tuhalaane avastamine. Sealt edasi Karksi oma viltuse kirikuga.
Lõunasöögi saame Halliste retrosööklas. Vaatame üle ka Kulla Leerimaja ja Halliste kiriku. Mööda Roheliste Rööbaste matkarada läheme mööda Abja mõisast ja jõuame õhtuks Apja.

Matka hinnaks on 100 €/inimene. Sisaldab kõiki aktiivseid tegevusi külades, sissepääse, majutust 2-kohalistest tubades, sauna, 2 lõuna- ja 1 õhtusöök, väikesed suupisteid, matkajuhi lugusid ja innustamisi, õhtust programmi Kopra talus.

Jalgratta rent on võimalik Abja spordikeskusest hinnaga 20 €/ 2 päeva.
Lisainfo ja registreerimine FB sündmuse all:   https://fb.me/e/3wvgPgs8A


Matkajuht Jaanika arvab, et rattasõit on üks parimaid viise Mulgimaaga päriselt tuttavaks saada, sest nii saab osa lõhnadest ja maitsetest. Tema on märganud, et liikumises olev keha salvestab paremini uusi teadmisi, seega soovitab seda varianti Sullegi!
Retki korraldab Jaanika Toome, MTÜ Kire Avastaja, FB Kirglik Avastaja, tel 566 73174