Sündmused

17
oktoober

Hiieretk Tarvastu kihelkonda

kell 09:00
Tarvastu kihelkond, Viljandi vald

Viljandis algav ja seal lõppev bussireis viib tutvuma Tarvastu kihelkonna looduslike pühapaikadega 17.10.2020 kell 9.00-17.00.

Retke kavas on pühad hiied, kivid ja allikad. Retkejuht Ahto Kaasik tutvustab pühapaikade loodust, ajalugu, pärimusi ja tavasid. Kultuuriloolist lisa pakub Valdur Mikita. Sellel retkel on ootamas muidki üllatusi.

Osalemiseks tuleb end eelnevalt kindlasti kirja panna ja kanda üle osalemistasu, see tagab koha bussis. Registreerunud saavad mõned päevad enne reisi ka teabekirja, kus on reisi alguskoht jm oluline teave.

Osalemistasu 25 eurot, lastel 10 eurot.

Osalejaks saab kirja panna siin:
https://docs.google.com/.../1FAIpQLSfku7xEkEejDX.../viewform

 

 

LÜHIDALT
* Aeg: laupäeval 17.10.2020 kell 9.00-17.00
* Algus ja lõpp Viljandi kesklinnas
* Külastame hiisi, pühi kive, puid ja allikaid
* Hind: 25 eur, lastel 10 eur
* Lisateave: 56686892 või polinepere@gmail.com, MTÜ Põline Pere

Retkejuht Ahto Kaasik on tunnustatud lektor ning kahe menuka raamatu „Põlised pühapaigad“ ja „Pühapaikade teejuht“ autor. Ta on tegelenud looduslike pühapaikade, rahvapärimuse ja rahvakalendri uurimise ja tutvustamisega juba kolm aastakümmet.

MTÜ Põline Pere tegeleb pärimusi tutvustavate hiieretkede, kursuste ja õpitubade korraldamisega. Alates 2018. aastast on toimunud üle kolmekümne retke Viljandi-, Pärnu-, Saare-, Hiiu-, Lääne-, Harju-, Rapla-, Viru-, Jõgeva-, Tartu-, Põlva- ja Võrumaa looduslikesse pühapaikadesse. Samuti korraldame esivanemate tarkusi tutvustavaid kursusi. Lähem teave Põlise Pere lehel: 

https://www.facebook.com/polinepere/