Sündmused

28
jaanuar

Sri Lanka kokandusõhtu

kell 18:00
Heimtali mõis, Heimtali Viljandi vald

„Saame tuttavaks!“ üritustesari stardib taas! Teisipäeval, 28. jaanuari õhtul algusega kell 18 toimub Heimtalis, Viljandimaal Sri Lanka toitude õpituba, kus kõigil osalejatel on võimalik kaasa lüüa Sri Lanka rahvusroogade valmistamisel. Tegemist on esimese kohtumisõhtuga taaskord startivast üritustesarjast „Saame tuttavaks!“, mis viib kokku rahvusvahelise kaitse saajad, Eestis elavad välismaalased ja kohalikud inimesed.

Heimtali mõisas toimuvale kokkamisõhtule tulevad külla Sri Lankast pärit kokad Mariya ja Anathan, kes täna elavad Tallinnas. Üheskoos valmistame lambakarrit riisiga, ube kookospiimakastmes ja srilankapärast chai teed. Õhtusöögilauas pakume maitsta ka Sri Lanka maiustusi.

Heimtalisse tuleb seekord rääkima ka ajakirja Estonian World peatoimetaja Silver Tambur, kes 2013. aastal elas viis kuud Sri Lanka Tamili piirkonnas (saare põhjaosa), Jaffna lähedal. See on Sri Lanka kodusõjast (1983-2009) mitmeti laastatud piirkond, kuhu tavaturistid enamasti ei satu.

Üritus koos õhtusöögiga kestab umbes kolm tundi ja on tasuta. Kuna kohtade arv on piiratud, siis palume end eelnevalt registreerida saates emaili aadressile urve@heimtali.vil.ee.

Projekti "Saame tuttavaks" raames korraldab Eesti Pagulasabi koos partneritega üle Eesti kokku 45 ühisüritust, kokku jõuame kahe aasta jooksul kolm korda igasse maakonda. Üritus toimub kaastöös sotsiaalse ettevõttega Siin & Sääl. Projekti kaasrahastavad Euroopa Liit Varjupaiga-, Rände- ja Integratsioonifondi kaudu ning EV Siseministeerium.