Sündmused

24
september

Tõrva sügismatkad. Otsi sõnu

Tõrva, Tõrva
Koduleht: Info

Äsja Vabariigi presidendilt ja Olümpiakomiteelt sai MTÜ Tõrva Spordiselts tunnustuse Parim Terviserajatis 2017 –Tõrva Terviserada - ootab kõiki liikumisharrastajaid osalema sügismatkadel.
 
Pühapäeval 24.septembril saavad alguse Tõrva sügismatkad  „Otsi sõnu" , mis on juba mitmel varasemal aastal toimununa populaarseks saanud sõnade otsimise mäng, kus igal osalejal on võimalus omale sobival ajal liikuda ja otsida terviserajale paigutatud sõnu.Avaüritusel saavad kõik matkale tulnud rajakaardi ja sõnade ülesmärkimiseks tabeli. Tõrva Terviserajale paigutatakse kümme kontrollpunkti, millest peaks osaleja leidma seletuse ühe tuttava köögivilja kohta.Kolmel matkaperioodil -25.09-01.10, 02.10-08.10 ja 09.10-15.10- leitud köögivilja nimedega saab kokku ristsõna lahenduse.
 
Sügismatkade toimumise ajavahemikku jäävad kaks suurt üle-Eestilist üritustesarja: Tervise Arengu Instituut korraldab  kampaania "Kogu köögiviljad korvi" 11. september  – 01. oktoober 2017, millega kutsutakse lisama oma toidulauale rohkem köögivilju. Puu- ja köögivilju peaks päevas sööma vähemalt 500 g, neist 300 g peaksid olema köögiviljad. Paraku süüakse köögivilju soovituslikust ligi kaks korda vähem.
 
23.-30. september korraldavad Eesti Olümpiakomitee ja Ühendus Sport Kõigile kolmandat korda Eestis  spordinädalat. Nädala eesmärgiks on pakkuda võimalikult paljudele Eesti elanikele toredaid ja positiivseid liikumisega seotud kogemusi.Spordinädala tegevused on mõeldud kogu elanikkonnale ning loodame, et igaüks leiab endale sobiva sündmuse, millel osaleda.
 
Tõrva sügismatkade avaüritusel tutvustatakse kasulikkust ja vajalikkust meie toidulaual. Matkaperioodidel saavad osalejad kontrollpunktidest infot köögiviljade kohta, lahendades ristsõna ning võimaluse liikumiseks Tõrva Terviseraja 11,1 km pikkusel matkaringil.
 
Kes ei saa esimesest ühismatkast osa võtta, siis teil on võimalik matkakaarte ja tabeleid saada kas bussijaamast või kultuurimajast spordimetoodiku käest, samuti on kaardid alla laetavad Tõrva linna kodulehelt.
 
Kokkuvõtteid sügismatkadest teeme 22.oktoobril toimuval matkal mis algab kell 12.00 Tõrva Kultuurimaja juurest. Ole hea tagasta täidetud tabelid õigeaegselt, sügismatkade lõpetamisel täname aktiivsemaid osavõtjaid.
 
Sügismatkade sarja toetavad Tõrva linn, Kultuurkapitali Valgamaa ekspertgrupp ja Valgamaa Tervisenõukogu.
 
Kohtumiseni Terviseradadel!
 
Tiina Neumann
Tõrva linna spordimetoodik