Sündmused

13
juuli

XXXI Pärnu filmifestivali dokumentaalfilmid Helimtalis

kell 20:00
Heimtali rahvamaja, Heimtali Viljandi vald
Koduleht: Info

Neljapäev 13.07.2016 kell 20.00
LÄHISUHTED, 18’, 2016, Poola, rezhissöör Zofia Kowalewska
Nelikümmend viis aastat abielu on muljetavaldav. Barbara ja Zdzisùaw võiksid uhked olla, kui mees poleks kaheksa aasta eest naist armukese pärast jätnud. Nad on taas koos, ent Barabara arvab, et Zdzisùaw kütiks endiselt Krakowis seelikuid, kui ta nõrgad jalad seda vaid lubaks. Vaatamata möödunud kibestumusele ja igapäevamuredele on nende vahel mingi kirjeldamatu side. 

KUNSTNIKU ELU, 59´, 1999, Soome, autor Lasse Naukkarinen
See väga isiklik dokumentaarium väidab, et ainult laps võib nautida tõelist kunstniku elu. Lasse Naukkarinen jälgis kaameraga oma kunstnikust poega Esa’t kolmandast kuni seitsmenda eluaastani.


Reede 14.07.2016 kell 20.00
TÕELINE VÄGILANE, 26’, 2017, Eesti / Venemaa (filmitud Bashkiirias), rezhissöör Jelena Poroðina
Dokumentaalfilm armastusest ja soorollide muutumisest läbi unistuste ja mälestuste ühes Baðkortostani külas. Vanema generatsiooni tundeküllased lood pealesunnitud abieludest ja kurvast minevikust kohtuvad kaasaegse ühiskonna reeglitega, kus noortel on õigus vabalt abielluda. Film viib meid autentsesse baðkiiride külla, kus naiselik ja õrn pruut otsib mehist ning tugevat peigmeest - tõelist kangelast. Kuid soorollid on muutunud ka siin tugevate traditsioonidega ühiskonnas...

KES ON SU VANAISA? 23’, 2016, Saksamaa (filmitud Burkina Fasos), rezhissöör Sunjha Kim and Rikisaburo Sat
Teaduslik jäädvustus Mossi suguharu iga-aastasest traditsioonilisest lõikuspeost Burkina-Fasos.

ENNE LAINET, 23’, 2016, Kanada (filmitud Taimaal and Birmas), rezhissöör Molly Willows
Lüüriline dokk mokeni rahvast, kes elas üle 2004. aastal piirkonda tabanud tsunaami. Parema tuleviku nimel pööravad nad uude usku: mokenid loodavad, et ristiusk aitab neil äraarvamatus looduses ellu jääda.
 

Laupäev 15.07.2016 kell 20.00
KÜLMAD SUUDLUSED, 15’, 2016, Belgia / Kolumbia (filmitud Kolumbias), rezhissöör Nicolas Rincon Gille
Pajatades ühest Bogota naisest mälestab filmi autor kõiki nelja tuhandet Kolumbia armee poolt tapetud noormeest.

VRAKK, 73’, 2014, Saksamaa (filmitud Venetsueelas), rezhissöör Markus Lenz
Venetsueela pealinnas Caracases jäi seitsmekümnekorruselise kõrghoone ehitamine pooleli ja selle hõivasid eluheidikud. Seda saatuse torni on meedia teadvustanud suurele maailmale kui harukordset sotsiaalset eksperimenti, head võimalust uurida urbanistlikus põhjakihis tekkivat subkultuuri. Doki autor aga näeb isekülvanud metsas iga üksikut puud ja selgub, et Torre koosneb paljudest väikestest omaette kunstiteostest nagu vaimne korall või värvikas mosaiik.