Sündmused

12
mai

Kevadkontsert. Estonian Voices. Plutoonika

kell 18:00
Karksi valla kultuurikeskus, Viljandi mnt 1, Karksi-Nuia

12. mail annavad kultuurikeskuses kontserdi kaks erakordset ansamblit.

Peaesinejaks on üks omanäolisemaid kooslusi Eesti vokaalmuusikas – ansambel Estonian Voices.
Ansambel viljeleb pop-džässilikku muusikat, mille hulka kuulub töötlusi nii rahvalauludest, oma originaalloomingust kui ka tuntud hittidest. Kuigi koosseis on aja jooksul osaliselt vahetunud, on tänaseks välja kujunenud omavahel kokku sobivad hääled.

Mikk Dede on paljude Eesti tippkooride tenor ja solist nii kooriga seonduvas kui ka eraldi ettevõtmistes. Ta tegutseb selliste koosseisude juures nagu Vox Clamantis, Collegium Musicales ja mitmed teised.
Maria Väli sai 2010. aastal Uno Naissoo nimelisel laulukonkursil laureaadiks. Džässmuusika juurde jõudis ta juba varases nooruses tänu oma õpetajale Tiit Paulusele.
Mirjam Dede on tuntust kogunud laulusaates „Kaks takti ette“ ning on muusiku tegevuse kõrval ka aktiivne muusikaõpetaja laulustuudios Meero Muusi
Rasmus Erismaa töötab Eesti rahvusmeeskooris laulja ja koormeistrina ning on osalenud paljudes Eesti suuremates muusikali produktsioonides, nagu näiteks „Billy Elliot“, „Shrek“, „Romeo ja Julia“ jpt.
Aare Külama on nõutud bass teisteski koosseisudes, nagu näiteks Vox Clamantis ning tegeleb laulmise kõrval ka kontsertmeistrina. Ta on lõpetanud džässpianisti eriala Viljandi kultuuriakadeemias.
Kadri Voorand on ansambli enamiku arranžeeringute autor. Ta on välja andnud kaks autorialbumit ja mitmeid CD-plaate nii Eesti muusikute kui ka rahvusvaheliste kollektiividega.

Ansambel Plutoonika on Viljandi gümnaasiumi segaansambel, kes võitis tänavu Alo Mattiisenile pühendatud muusikapäevadel üleriigilisel koolinoorte vokaalansamblite konkursil I koha. Nende juhendaja on Aare Külama. Kuna noorteansamblist on enamik lauljatest abituriendid, siis on edaspidi nende esitatud kava kuulamise võimalus nullilähedane.

Piletid on aprillikuus eelmüügis hinnaga 10 / 8 €, hiljem tuleb pilet lunastada juba 12 / 10 € eest.

Tehke endale ja oma emale kaunis kingitus – pilet kordumatule kontserdile.