Sündmused

27
august

Motokross MMM 

kell 08:00
Holstre-Nõmme krossirada, Holstre

Motokross MMM Holstre-Nõmme krossirajal

Üks Eesti omanäolisemaid motokrossivõistlusi algab laupäeval kell 8 ajasõitudega. Korraldajad kutsuvad seda hellitavalt kakerduseks, ametlikult nimetatakse võistlust mehaanikute ja sõprade mitteametlikeks maailmameistrivõistlusteks ehk MMM-iks.

Esimene võistlusstart kõige pisematele, alla 9-aastastele 50 cm³ ratastega sõitjatele antakse kell 12. Edasi pääsevad rajale väikesed ässad, naised ja retroklassis sõitjad, uue võistlusklassi Talendid ratturid, seejärel ridamisi soolotsiklitega täitsamehed klassides Ägedad, Tuusad, Tähed ning lõpuks Sidemehed ja Teerullid. Kõik nad saavad oma võimu näidata kahel võistlussõidul.

Korraldajate sõnul on tänavu lisatud võistlusklass Talendid, mille starti oodatakse 65 ja 85 cm³ ratastega 8–14-aastasi poisse ja tüdrukuid, kes pole varem võistelnud. 

«Võistluspäeva lõpetame suure finaalsõiduga, sinna starti kutsutakse kõik, välja arvatud kõige pisemad ratturid,» selgitas Arumäe. Ta lisas, et rajale pääsevad sõitjad gruppide kaupa väikeste intervallidega.

Korraldajad ootavad kahe päeva jooksul rajale ligemale veerand tuhandet sõitjat ning muidugi mitu korda rohkem pealtvaatajaid. Arumäe sõnul oli kolmapäevaks oma osavõtusoovist teada andnud paarsada ratturit ning neid lisandub iga päevaga.