Sündmused

13
august

Augustiöö Augustiga

kell 14:00
Karksi vald

Matk, etendused, südaööl Libahundi jooks.

Ootame kõiki Kitzbergi sõpru 13. augustil kell 14.00 Maiele, kust saab alguse automatk põnevatel kultuuriloolistel radadel. Giidiks ja jutuvestjaks tuleb kaasa Kitzbergi pruut- Asta Jaaksoo. Autorongiga Karksi-Nuia jõudes toimub ühispildistamine Kitzbergi monumendi juures ja kultuurikeskuses pakutakse väikest oodet.
Alates kella 18- st on kultuurikeskuses kõikidel huvilistel nautida „Augustiöö Augustiga“ raames 5 eurose pileti eest 4 etendust.
18.00 Lendteatri etendus „Tuuletallaja“. Autor, lavastaja ja näitleja Airé Pajur
August Kitzberg on meie tuntud kirjanik, kes on eesti draamakirjanduse looja, kelle näidenditega on avatud Eesti kutselised teatrid Vanemuine, Endla ja Rakvere Teater, ja aluse pannud omamaalistele memuaaridele, aga tema eraelust pole kuigi palju teada. August oli väga tagasihoidlik mees, nii nagu tolleaegsele härrasmehele kohane.
Kõnealune meenutus August Kitzbergist tuuakse vaatajate ette tema teise abikaasa Johanna Vilhemine silme läbi. Johanna oli tema truu kaaslane ja esimene kriitik Augusti kirjalugudele.
19.15 Viljandi Pensionäride Ühenduse teatritrupilt Dajan Ahmetovi näidend „Mats von Kartoffel“. Lavastaja Jaan Vuntus
20.30 Seasaare Näitemängu Seltsilt „Saladuslik kübar“. Seadnud ja lavastanud Margus Vaher
Osades: Ane Purgas, Liisa Tammoja, Reet Raudsepp, Mari Lember, Agu Lall, Kait Aidnik ja Kristjan Kaarjärv.
Proua Ly tahab tutvustada onupoeg Alfredile oma veetlevat sõbranna Liisit. Õnnetuseks kaotab ta Alfredi seltsis salaja aega veetes oma kübara, mille leiab tema abikaasa Rolf. Sellest saab alguse kahtluste ja armukadeduste rida. Kui erinev on meeste maailm naiste maailmast ja kas seal on ka ühiseid kokkupuutepunkte, seda näete juba teatris.
21.45 Lendteatrilt etendus „Kolm kanget“. Autor ja lavastaja Airé Pajur
Osades Anu Korela, Merlin Ponna, Airé Pajur
Kaks naist on aastaid kenasti hakkama saanud, aga ühel päeval lahvatab pommuudis, mis nende rahuliku elu pea peale pöörab. Lisaks kõigele ilmub nende ellu veel keegi, keda ei osata oodatagi.
Etendused lõppevad kell 23 ja siis saavad kõik teha ettevalmistusi Lubahundijooksuks. Teist aastat järjest antakse Kitzbergi monumendi juurest ühisstart kell 00.00. Oodatud on ka kepikõndijad. Libahundijooks kulgeb mööda maanteed, Maiele, Kitzbergi majamuuseumi juurde ja tagasi. Kokku on distantsi pikkuseks 6 km. Ootame arvukalt osalejaid. Esimesena lõpetanud jooksja saab auhinnaks lambanaha ja stiilse, vilditud mütsi. Kõikide osalejate vahel loositakse välja arvukalt meeneid.
Sündmust toetavad: Rahvakultuuri Keskuse Mulgimaa kultuuri programm, Eesti Kultuurkapitali Viljandimaa ekspertgrupp, Mulgi Kultuuri Instituut ja Karksi vald