Sündmused

06
august

Külade päev

Uusna, Viljandi vald

Külade päevad on olnud traditsioon alates valdade loomisest.

Seoses ühinemisega on ehk raske tunda ennast suure valla osana, aga küla ja selle kogukonna tunne on meis endiselt alles. Selline vald, kus külad hoiavad kokku ja teevad asju oma rahva ja küla nimel, püsib tugevana. Säilitame oma külaelu traditsioone ja teeme oma elu selliseks, et siin oleks hea elada. Näitame teistele kogukondadele oma küla eripära.

Viljandi  valla kolmas külade päev toimub 6. augustil Uusnas, algusega kell 13.00. Lõpetame kell 17.00 algava külateatri etendusega.

Kogukondade esindajate ja sädeinimeste toel seame Uusnas üles külade „Pesad". Pesa on koht, kus küla võib pidada kohvikut, müüa oma rahva valmistatud käsitööd ja selle valmistamist ka teistele õpetada, korraldada näitust, teha muusikat, laulda – teha kõike seda, mis meele rõõmsaks teeb ja teie küla kõige paremini iseloomustab. Ootame kogukondi ja külasid oma „Pesa" osavõttu registreerima! Tulge välja ja näidake ennast! Oma  küla „Pesa" osavõtust või laadal kauplemise soovist palun teatada meilile ulve.kannimae@mail.ee, telefonile 53838868 või 4320280.

Oodatud on ka kõik huvilised külade päeva laadal oma toodangut pakkuma!

Kavas on erinevad jõukatsumised, kus iga osaleja kogub külale punkte. Eesmärgiks on mitte võit, vaid osavõtt. Aktiivsematele küladele on väärikad auhinnad. Igal täistunnil toimuvad kultuurilised etteasted. Lastele batuut, näomaalingud, liiklusameti poolt erinevad atraktsioonid nii suurtele kui väikestele.   Võimalik kiikuda  kiikingul. Lisaks külakohvikutele on kohal ka kauplusauto.

Külade päeva korraldustoimkonna nimel
Ulve Kannimäe
Uusna külamaja juhataja