Sündmused

07
mai

Mulgi rattamaraton

Mulgimaa
Koduleht: Mulgi rattamaraton

7. mail saab teoks 16. Mulgi rattamaraton ning kolmapäeva, 27. aprilli südaööl lõpeb sellele soodusregistreerimine. Maratonile saab registreeruda veebiaadressil rattamaratonid.ee. Eeloleval laupäeval ootavad korraldajad kõiki huvilisi avatud raja sõidule.

 

Kolmapäeva südaööni on rattamaratoni põhidistantsile võimalik registreeruda 24 ning matkasõidule 16 euro eest, noortele on need summad 16 ja 12 eurot.

Nagu eelmisel aastal on tänavusegi Mulgi rattamaratoni stardipaik Viljandi kesklinnas ning sõidu esimesed kilomeetrid kulgevadki linnatänavatel. Sealhulgas vallutatakse üks Viljandi järsemaid, Liiva tänav.

50-kilomeetrisele põhidistantsile lähetakse ratturid 7. mail Vabaduse platsilt kell 12, kümne minutit pärast algavad sealsamas lastesõidud ning kell 13 saavad stardi 18-kilomeetrisel noorte- ja matksasõidul osalejad. 16. Mulgi rattamaratoni juhendi ja rajakaardiga saab tutvuda korraldajate kodulehel.

Ürituse lahutamatuks osaks kujunenud lastesõitudele ootavad korraldajad osalema väikseid sõitjaid, kelle sünniaasta on 2006 või varasem. Lastesõidud on startijatele tasuta ning igat raja läbinut ootab kingitus.

Pealtvaatajatele ja kaasaelajatele soovitavad korraldajad ühe paigana paljudest võistust jälgida Huntaugu mäelt, kust põhisõidu osalejad sõidavad mööda kaks korda ning samuti viib rada sealt läbi matkasõidul osalejad.

Eeloleval laupäeval kell 12 on huvilistele organiseeritud võistlustrassil avatud raja sõit ning erandkorras on samal ajal puhkepäeva rattamatk, mille sihtpunkt on Loodi Põrguorg.

Sealt kulgeb mööda ka maratoni rada ning kõigil matkajatel on võimalik ennast kella 10.30–13 avatud kontrollpunktis soodushinnaga registreerida Mulgi maratoni distantsidele.