2021

Ajaleht Üitsainus Mulgimaa

Ajalehe eesmärgiks on tutvustada ja hoida elus Mulgi murret ning innustada inimesi seda ka igapäevaselt kasutama. Samuti soovime näidata ja esile tuua Mulgimaa murrakute erinevusi, avaldades tekste erinevates murrakutes. Ajaleht Üitsainus Mulgimaa on tähtis Mulgimaa uudiste ja sündmuste edastaja ning Mulgi Kultuuri Instituudi, Mulgimaa Arenduskoja ja Mulkide Seltsi tegevuste kajastaja. 

Maailmas ainus mulgikeelne ajaleht Üitsainus Mulgimaa ilmub alates 2008. aastast. Ajalehe tiraaž on 2020. aastal 2500 eksemplari ühe ajalehenumbri kohta. 2017. aasta sügisest on lehenumbri levitamine ja jagamine muutunud: Mulgi Kultuuri Instituut alustas koostööd Coop-poeketiga ja selle raames paigaldati eritellimusega ajalehehoidjad 7 kauplusse Mulgimaal: Tõrva Tõrviku Konsum; Kärstna ja Riidaja Coop, Abja-Paluoja, Karksi-Nuia ning Mustla Konsum ning Mõisaküla Coop. Ajalehte jagatakse huvilistele Mulgimaal tasuta ning ajalehte on võimalik ka koju tellida Omniva süsteemi kaudu. 

Ajalehte toimetab Kristi Ilves, oma lugusid, tagasisidet ja mõtteid saab edastada otse ajalehe e-postile ajaleht@mulgimaa.ee või mki@mulgimaa.ee

Leht ilmub neli korda aastas – kevadel, suvel, sügisel ja talvel. Veebipõhiselt on leht leitav Mulgi Kultuuri Instituudi portaalis mulgimaa.ee: 

https://www.mulgimaa.ee/mulgi-kultuuri-instituut/uitsainus-mulgimaa/

Toetab Mulgimaa pärimukultuuri programm.