2021

Mulgimaa Arenduskoda kutsub külakogukondi osalema perepäeval "Mulgid vallutavad Viljandi!"

28. juuni 2021 kell 13:10

Mulgimaa Arenduskoda kutsub kõiki Mulgi, Viljandi, Tõrva ja Põhja-Sakala valla külakogukondi osalema 8. augustil Viljandi linna keskväljakul toimuval üritusel „Mulgid vallutavad Viljandi!“. Sel päeval ootame külasid linna külla, et omavahel tutvuda ja oma tegemisi tutvustada. Ürituse eesmärgiks on aidata kaasa maa- ja linnaelu põimumisele, tutvustada üldsusele aktiivseid külakogukondi, kes naudivad maal elamist ja tegutsemist ning tugevdada külakogukondade eestvedajate omavahelisi kontakte ja ärgitada omavahelist koostööd. Üritus toimub n-ö mulgi võtmes, rõhutab kohalikku identiteeti ja ühtekuuluvust ning tutvustab Mulgimaa eri paiku kui atraktiivset elukeskkonda.
 

Ürituse formaadiks on perepäev, mille raames on võimalus tutvustada ja ka ise tuttavaks saada oma külade eluoluga läbi külakohvikute, jutunurkade, laada- ja lastealade, töötubade, näituste jms. Päeva elavdab kontsertprogramm, mille peasinejaks on ansambel Nikns Suns koos Mulgi segakooriga. Ürituse programmi- ning päevajuht on Priit Oks.

Üritusele on osalema oodatud külakogukonnad, kes soovivad oma tegevusi esile tuua ja avalikkusele tutvustada. Osaleda saavad külad üksikult või piirkondadena – näiteks Holstre küla või Tarvastu kihelkonna külad.

Ootame huvitatud külade esindajaid osalema ettevalmistavas infotunnis, milles tutvustatakse päeva korraldust ning räägitakse läbi külade osalemise üksikasjad. Infotund toimub 5. juulil kell 17.00 Kulla leerimajas, Mulgi vallas. Osaleda saab ka zoom’i vahendusel. Infotunnis osalemiseks palume end registreerida hiljemalt 3. juuliks järgmisel lingil: https://bit.ly/3zWVnNr

Üritust korraldab Mulgimaa Arenduskoda ning üritust rahastatakse maaelu arengukava LEADER-meetmest.