Uudised

Jauram pälvis festivalil publikupreemia

28. aprill 2016 kell 15:10

Tõrva kultuurimaja rahvamuusika­ansambel Jauram osales möödunud laupäeval Moostes 17. Eesti rahvamuusikatöötluste festivalil «Moisekatsi Elohelü», kust naasti publikupreemiaga.

Jauram osales Mooste rahvamuusikatöötluste festivalil esimest korda. «Oleme uhked, et saime Mooste festivalil esindada Mulgimaad ja Mulgi kultuuri, mängides oma kodukandi rahvamuusikat ja kandes ühtlasi ka Mulgi rahvarõivaid,» sõnas juhendaja Thea Leitmaa.

«Suur oli aga meie üllatus, kui žürii esimees, Viljandi linnapea ja pärimusmuusik Ando Kiviberg teatas, et publikupreemia on pälvinud heatasemelise esinemise eest just Jauram,» ei varjanud Leitmaa rõõmu.

Oma kunsti näitasid arhitektuuriliselt nägusasse folgikotta kogunenud rahvahulgale ja kõrgetasemelisele žüriile ligi paarkümmend muusikakollektiivi üle Eestimaa.

«Muusika kõneleb meiega erineval viisil. See on võlujõud, mis aitab igapäevaprobleemidest välja tulla. Nautigem seda muusikat, nautigem Mooste folki!» sõnas Põlva maavanem Ulla Preeden festivalile saabunuid tervitades.

Iga kollektiiv pidi konkursil esitama kohustusliku loo ja ühe muusikapala vabal valikul oma ansambli repertuaarist. Kohale saabunud muusikakollektiivide kunstiline tase oli väga kõrge. Palju oli andekaid noori muusikuid.

Veidi enne keskööd lõppesid esinejate etteasted ja žürii läks otsuseid tegema. Kõik festivalil osalejad said tunnistuse festivalil «Moisekatsi Elohelü» osalemise eest, millel oli tekst: «Muusika on meie mälestuste hoidja! Olete jätnud heliseva jälje eesti rahvamuusikatraditsioonide alalhoidmisse.» Parimatest parimatele jagati ka preemiaid.

«Traditsioonid toovad inimestele kindlust. Üks selline traditsioon on festival, muusika,» rõhutas oma sõnavõtus  festivali patroon Ingrid Rüütel.

Vello Jaska, vabakutseline ajakirjanik

Allikas: Valgamaalane